La Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona es posa en marxa després d’una reunió multitudinària

La Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona ja és una realitat i ha començat a caminar aquest dijous.

El nou moviment social, promogut i liderat per la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), s’ha constituït després d’una reunió multitudinària en la qual han participat prop d’un centenar de persones. Es tracta d’un moviment transversal ja que és format per partits polítics, sindicats, associacions veïnals i entitats de diverses tipologies. Tots els assistents, en nom dels ens que representen, han reconegut que aquesta iniciativa era necessària i s’han compromès a treballar per aconseguir el millor sistema sanitari possible.

La Plataforma compta amb un gran suport social perquè en formen part les cent entitats de la CET, les de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) o les més de cent a nivell català de la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC). També hi ha un ampli suport polític perquè han participat membres del PSC, Ciutadans, ERC, Podem, PdeCAT… Cal destacar la presència de tres diputats (Carles Castillo, Yolanda López i Jorge Soler) que han afirmat que treballaran des del Parlament per complir els objectius de la Plataforma.

I quins són aquests objectius? El president de la CET, Ángel Juárez, els ha llegit davant de tothom. Un dels més importants és la creació d’una comissió d’investigació parlamentària sobre el nombre total de persones que s’han derivat a Barcelona per fer-se una prova amb el PET quan hi ha una màquina similar a Reus. Altres qüestions importants són l’obtenció d’un compromís per escrit i amb garanties sobre els terminis de construcció del nou hospital Joan XXIII de Tarragona, l’activació del Centre d’Urgència d’Atenció Primària (CUAT) del CAP de la Granja, la creació d’una nova unitat d’hemodinàmica… Segons Juárez, totes les demandes poden resumir-se en una sola: “aconseguir una sanitat pública de qualitat per a tots els tarragonins i les tarragonines. Aquesta és, al cap i a la fi, la nostra meta”.

Un cop acabada la constitució de l’ens, Juárez ha assegurat que “sumar tants suports i posar en marxa la Plataforma en ple estiu és la prova que Tarragona necessitava un moviment aglutinador a favor de la sanitat”. El president de la CET té clar que “ara ens toca treballar de valent perquè la Plataforma sigui útil com a eina de pressió i aconseguim avenços. De moment ja tenim una victòria, i és que el Parlament investigarà la polèmica del PET, que és una vergonya”. Juárez ha conclòs afirmant que “la sanitat és un dels pilars de la nostra societat i hem de lluitar perquè ho continuï sent. Res ni ningú no ens aturarà”.