La pancarta pro-independentista ja penja a la façana de l’Ajuntament

La polèmica pancarta, avui. MAURI

Aquest matí treballadors de l’Ajuntament de Tarragona han penjat al balcó de la façana del Palau Municipal la pancarta amb el text “Llibertat presos polítics!”. Sobre aquest fet, la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Laura Castel, ha expressat el següent:

  • “El penjament d’aquesta pancarta és un acte de democràcia, després de l’acord de l’última sessió del Consell Plenari.
  • Al mateix temps, també és una mostra de llibertat d’expressió per donar visibilitat a la laminació de drets fonamentals que patim. A l’Estat espanyol es penalitza la democràcia, ja que a la tardor de 2017 les urnes es van posar a disposició de tothom, tant per als qui volen la democràcia com els que no.
  • Els últims informes del Grup de Treball Contra la Detenció Arbitrària han denunciat els fets, i han demanat l’alliberament dels presos i la seva indemnització per part de l’Estat espanyol que, a diferència d’altres estats com França, ignora aquests informes”.

El portaveu del PP de Tarragona va establir contactes amb PSC i C’S quan “l’alcalde Ricomà –amb la complicitat d’En Comú Podem-  va fer ús del seu vot de qualitat per donar aparença de legitimat a una imposició partidista i sectària que demostra el seu menyspreu a la casa de tots els tarragonins, una incapacitat per governar Tarragona i un tarannà d’agitador social més que d’alcalde”.

Per poder instar a l’alcalde a convocar un Plenari extraordinari, es necessita l’acord, d’almenys, set consellers. Per aquest motiu, ha manifestat el conseller Martín, “era imprescindible que el grup del PSC ens acompanyés aquesta petició, ja que amb Ciutadans sumàvem sis. Lamentem que els socialistes hagin donat prioritat a les vacances del seus consellers abans que a la urgència de convocar un plenari extraordinari al mes d’agost. Hauríem pogut evitar la imatge que avui ofèn i crispa a més de la meitat dels tarragonins”.

Per últim, el portaveu popular ha declarat: “La nostra responsabilitat és representar i donar veu als veïns de Tarragona els 365 dies de l’any, les 24 hores del dia. Lamentem la indolència d’un PSC que opta per deixar passar l’estiu davant d’una acció que menysprea a la majoria social tarragonina i dóna la pitjor imatge de la nostra ciutat en plena temporada alta turística”.

“El Partit Popular al govern de la ciutat és la única garantia de que Tarragona es mantingui fora de l’agenda separatista, prioritzi la neutralitat del nostre espai públic i s’ocupi de governar amb eficàcia la ciutat. L’alcalde Ricomà hauria de saber que penjant pancartes no atén a cap de les veritables necessitats dels tarragonins”.