La mar i la pesca tradicional, protagonistes de dues exposicions durant l’agost, a Cal Bofill de Altafulla

“Per una costa sana i una pesca de futur” i “Maquetes i Mar. Manuel Gatell Figuerola” es podran visitar de l’1 al 31 d’agost, en horari de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

L’activitat l’organitza la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra amb la col·laboració de GETE-Ecologistes en Acció i el GEPEC – EdC.

Per una costa sana i una pesca de futur: Pescadors, peixos i ecosistemes són elements a defensar activament per afavorir activitats econòmiques locals i sostenibles, i per defensar el medi ambient.

Els éssers humans depenen d’ecosistemes sans, i el progressiu deteriorament d’aquests ecosistemes té una clara relació amb el deteriorament de la qualitat  de vida. Mantenir les pesqueries artesanals, consumir peix sa i conservar els ecosistemes litorals està interrelacionat (biodependència).

Si es vol seguir consumint peix de qualitat obtingut sense generar greus impactes ambientals i conservar la pesca tradicional, cal conservar els ecosistemes litorals que produeixen  peixos i marisc. Així es podrà assegurar el futur de la tan necessària pesca artesanal. Més informació: http://www.ecologistasenaccion.org/article26209.html

Maquetes i Mar. Manuel Gatell Figuerola: La pesca ha perdut una persona molt valuosa per al patrimoni a Torredembarra: Manuel de Cal Menut, com li agradava que l’anomenés la gent. Aquest pescador va fer de baula entre els seus avis pescadors amb vela llatina i aficionats actuals que treballen per a recuperar el patrimoni pesquer. Entre les anècdotes que explicava, recordava com venien a la Torre pescadors d’altres poblacions, fins i tot de la Cala, per a bastir-se de joncs per a construir les seves nances. Nances que també formen part d’aquesta exposició, entre d’altres manualitats que transporten el visitant a un temps en què la paraula sostenibilitat no existia, però sí el seu fer. Gràcies a la seva família i al Grup de Dones de Torredembarra, i també a les cessions de particulars i entitats com la dels jubilats del Serrallo, aquesta mostra que ha estat a la sala d’exposicions de Baix a Mar durant el mes de juliol es podrà continuar visitant a l’agost a Cal Bofill.