La inversió de Lotte Energy Materials a Mont-roig per fabricar elecfoil pot arribar als 1.200 milions

El conseller Torrent acompanyat de l'alcalde del municipi Fran Morancho durant la visita que va realitzar a Mont-roig del Camp l'agost de 2022, per visitar els terrenys on es construirà la planta. CEDIDA

La inversió industrial de la firma coreana implicaria construir i operar fins a tres plantes de fabricació de làmines de coure (elecfoil) i la contractació d’un mínim de 600 llocs de treball directes

Avui el ple de l’Ajuntament del municipi del Baix Camp ha d’aprovar l’acord signat el passat 23 d’agost a Seül

La inversió industrial que Lotte Energy Materials (empresa que va adquirir Iljin Materials) farà a Mont-roig del Camp per fabricar làmines de coure (elecfoil), un component essencial en la fabricació de bateries elèctriques, podria arribar als 1.200 milions d’euros, la qual cosa duplicaria la inversió inicial anunciada pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, des de Seül el maig de 2022.

    Aquesta inversió està subjecta a la construcció de fins a tres plantes de fabricació d’elecfoil a Catalunya, un projecte industrial que es desenvoluparà per fases. La primera preveu una inversió inicial de gairebé 400 milions d’euros per la construcció d’una primera planta. Aquesta primera fàbrica de làmines de coure al municipi del Baix Camp està previst que entri en funcionament el 2025 amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones d’elecfoil i la creació de 200 llocs de treball.

    La construcció de les altres dues plantes, que també comportaran una inversió aproximada de 400 milions d’euros cada una, estarà subjecte a l’execució del calendari concret de la primera fàbrica. La posada en funcionament de cada planta implicarà també la creació de 400 llocs de treball més, 200 per a cada planta prevista. En total, el desenvolupament de tot el projecte suposaria la creació de, com a mínim, 600 llocs de treball. Així ho recull el conveni urbanístic que avui ha d’aprovar el consistori del municipi.

    El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destaca que projectes com el que Lotte Energy Materials vol desenvolupar a Catalunya “estan completament alineats amb una de les prioritats d’aquest Govern, com és la reindustrialització de Catalunya amb projectes d’alt valor estratègic, generadors de llocs de treball de qualitat i amb efecte arrossegador”. En aquest sentit, considera que “l’aposta de Lotte per Catalunya, amb una previsió d’inversió i de llocs de treball superior als anunciats inicialment, ens permetrà consolidar-nos com un territori referent en la indústria de la mobilitat al sud d’Europa”.

    L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, per la seva banda, considera que aquest acord significa “el primer gran pas administratiu per fer realitat un projecte que fa temps que es va anunciar i que després d’un any de negociacions s’ha pogut concretar i millorar. Les expectatives quant a número de fàbriques i llocs de treball són més importants de les que es preveien quan es va anunciar la inversió, ara fa un any. No podem estar més satisfets”.

    Així mateix, el conveni recull que el projecte de Lotte Energy Materials ocupi una superfície total de 441.400 metres quadrats al polígon industrial dels Comellarets.