La Generalitat suspèn la seva proposta de sanció a IQOXE per valor de 2,1 milions d’euros  

El dia després de l'accident de 2020. CEDIDA

És la segona ocasió en què suspèn una sanció proposada pel Departament d’Empresa i Treball, per improcedència en un cas judicialment obert  

IQOXE ha rebut una comunicació per part del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, a través de la qual s’anuncia la suspensió del procés sancionador de 2,1 milions d’euros que va anunciar dies enrere per les responsabilitats a l’accident de 2020.  

Aquesta és la segona ocasió en què aquest procés sancionador acaba sent suspès per la pròpia Generalitat, en ambdós casos sota el mateix argument: el cas es troba en ple procés judicial per via penal i aquesta té prioritat sobre qualsevol proposta de sanció administrativa, atès que la legislació vigent no permet aplicar cap altre tipus de sanció fins a la finalització del procés judicial.  

Aquesta mateixa situació ja es va produir el juliol del 2021, quan la Generalitat va suspendre la sanció per import de 180.000 euros aprovada pel Departament d’Empresa i Treball i anunciada als mitjans de comunicació, després que fos advertida de la improcedència de la mateixa en trobar-se el cas en seu judicial.  

Ara, la proposta de sanció ha topat novament amb l’advertiment d’improcedència del seu procediment sancionador. A més, malgrat que amb aquesta decisió la proposta de sanció queda anul·lada, IQOXE ha recorregut aquesta proposta de sanció -tal i com va anunciar en el seu moment- ja que no respon a fets reals, i també recorrerà la suspensió de l’expedient, perquè aquesta impedeix que es pugui resoldre el recurs presentat, la qual cosa genera la indefensió d’IQOXE.