JxSí creu que el PNR ha de continuar com un “ens útil”

Foto Adria Costa

Llach demana als comuns la seva “col·laboració” i una “actitud activa” per fer “més determinant” el referèndum

ACN Barcelona .- El diputat de JxSí Lluís Llach ha estat l’única veu del seu grup parlamentari en comparèixer després de la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum. A la seva intervenció, Llach ha volgut dirigir-se als comuns per reclamar-los que s’involucrin en el referèndum unilateral. A més de retreure a Catalunya en Comú que no assistís a la reunió que el president, Carles Puigdemont, va celebrar al Palau de la Generalitat, el diputat de JxSí ha dit que per les seves valoracions de la trobada d’aquest dimarts “sembla que necessitin apropiar-se de la vigència del Pacte Nacional”. Tot i això, ha demanat als comuns “la seva col·laboració perquè amb ella el referèndum –unilateral- serà més determinant”, i els ha reclamat “una actitud més activa i menys passiva” per poder “anar millor”.
De la reunió del PNR, Llach n’ha parlat poc. El diputat s’ha limitat a dir que JxSí ha “agraït el treball abnegat i la voluntat de servei” de la comissió executiva, i que el seu grup parlamentari “mantindrà la voluntat d’acord amb l’Estat per celebrar el referèndum fins a l’últim moment”. Igualment, però, ha aprofitat per denunciar l’actitud de l’Estat, la seva constant negativa a negociar el referèndum.

Amb tot, Llach ha remarcat que Jxsi continuarà “a tots els espais de llibertat i democràcia, i farà tot el que calgui per celebrar un referèndum. I en aquest sentit, ha valorat la “continuïtat del Pacte Nacional pel Referèndum com un ens útil”.