El jutge va atorgar 3 permisos de sortida a l’imam de Ripoll a petició de la presó de Castelló

El centre penitenciari en va destacar el bon comportament, l’absència de sancions i la feina remunerada que exercia

ACN Barcelona .- El Jutjat de Vigilància Penitenciària de Castelló va atorgar a Abdelbaki es Satty, l’imam de Ripoll considerat cervell dels atemptats terroristes a Barcelona i a Cambrils de la setmana passada, tres permisos de sortida a proposta del centre penitenciari de Castelló on complia una condemna de quatre anys de presó per tràfic de drogues. Ho ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que afirma que aquell jutjat no va tenir mai informació sobre la vinculació del pres amb activitats terroristes ni amb la suposada inclusió d’Es Satty al fitxer FIES d’interns de seguiment especial.
L’intern va començar a gaudir d’aquests permisos l’any 2013. Abans se li havien denegat altres sortides per no haver complet la part de condemna que en dona dret. Es Satty va sortir de la presó el 29 d’abril del 2014.

Vigilància Penitenciària es va basar en l’informe de la Junta de Tractament del Centre Penitenciari, que destacava l’absència de sancions, la bona conducta del reclús i la integració a la vida a la presó. El pres feia una activitat laboral remunerada al centre. Els permisos, concedits a proposta del centre, no van comptar amb l’oposició del fiscal.

També s’indica que mentre complia condemna, l’imam de Ripoll va sol·licitar l’accés al tercer grau penitenciari, però la Junta de Tractament de la mateixa presó li va denegar. La decisió de la presó no va ser recorreguda per Es Satty.

Al jutjat no li consta cap informació relativa a la vinculació de l’individu amb l’activitat terrorista, ni cap possible inclusió al fitxer FIES, d’interns de seguiment especial.