Joana Casas exposa a l’ajuntament de Cambrils

La mostra, inaugurada divendres passat, recull obres de dos projectes que neixen de lligam de l’autora de les fotografies amb l’hort que cultiva.

L’artista va ser una de les seleccionades per la 2a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. L’artista Joana Casas va inaugurar divendres l’exposició “Volare… o El huerto revuelto” i “Raíces y puntas” a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. L’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Lluís Abella.

La mostra, que es podrà visitar fins el 25 d’agost, recull obres de dos projectes que neixen del lligam que l’artista estableix amb les verdures i hortalisses que cultiva al seu hort.

“Volare… o El huerto revuelto” és una sèrie de retrats de les verdures acabades d’arrencar de terra captades per la càmera en ple vol en el seu darrer esclat de vida. L’artista explica que és una especulació sobre com els agradaria ser vistes, una ficció sobre si tenen una existència animada d’amagat, o quin seria el seu darrer desig abans d’esdevenir una amanida o un trinxat de la Cerdanya.

Seguint el fil d’aquest primer projecte, la sèrie “Raíces y puntes” està formada per imatges en primer pla de verdures orgulloses, ‘endiumengades’, humilment guarnides a la perruqueria del barri. Una vegada més, el protagonisme el prenen les arrels, precisament allò que habitualment està amagat i és el primer que descartem.

Joana Casas és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb l’especialitat d’imatge i ha ampliat la seva formació amb diferents estudis relacionats amb la fotografia. L’artista va ser una dels participants seleccionades a la 2a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils i la seva obra va formar part de l’exposició que va tenir lloc a la mateixa Sala Àgora.