ImpulsCatSud posa l’energia com a prioritat pel seu impacte sobre les empreses

L’entitat s’ha reunit a la seu de l’AEQT i també ha abordat qüestions com  les mancances en infraestructures o la necessitat de generar més talent digital  

ImpulsCatSud Regió del Coneixement es marca com una de les  seves prioritats buscar solucions al problema energètic pel seu impacte sobre la competitivitat de les  empreses, tant des del punt de vista dels costos com de la sostenibilitat. Aquest és un dels acords  adoptats en la reunió que la nova associació empresarial ha celebrat aquest matí a la seu de  l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), una de les diverses entitats que s’han integrat a  ImpulsCatSud. L’associació promourà diverses jornades per analitzar aquesta qüestió des de la  perspectiva de les solucions que necessiten les empreses del territori.  

En aquest sentit, el president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha posat com a exemple “el  projecte que es va presentar ahir per fer una planta d’hidrogen renovable a les comarques de  Tarragona, per l’efecte positiu que pot tenir tant a nivell de costos com també perquè aquesta és una  modalitat energètica sostenible que serà clau en el futur, tal com ja ha apuntat la Unió Europea”.  Aragonès s’ha mostrat partidari d’aprofundir en el projecte liderat per la URV que pretén que la Regió  Cat Sud sigui reconeguda a nivell europeu com una “Vall de l’Hidrogen”. 

Per la seva banda, el president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, ha destacat que “el nostre sector és un dels  que pateix l’impacte dels elevats costos energètics sobre la nostra competitivitat, per l’alt preu actual,  per la manca de xarxes tancades, per les infraestructures elèctriques insuficients i obsoletes… Qüestions  que ens situen en desavantatge respecte de la resta d’Europa”.  

La reunió ha servit també per debatre futures accions de l’entitat en l’àmbit d’altres eixos  d’ImpulsCatSud, com són les mancances en infraestructures i la necessitat de generar més talent digital  perquè les empreses puguin fer front al repte de la transformació digital.  

ImpulsCatSud es va presentar el passat 13 de setembre com una associació empresarial independent i  sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de potenciar la competitivitat i el desenvolupament  sostenible del territori. L’entitat ja compta amb el suport de més de 50 empreses, associacions  empresarials i organitzacions diverses.