Iceta, proclamat candidat del PSC a les properes eleccions a la Generalitat amb el 97% dels vots

Foto Quique Garcia (EFE)

El primer secretari del PSC ha estat proclamat en un acte a Barcelona amb la participació de Sánchez

ACN Barcelona .- El PSC ha ratificat i proclamat Miquel Iceta com a candidat a les properes eleccions a la Generalitat. El primer secretari dels socialistes ha obtingut 202 dels 207 vots emesos, el que suposa un 97% dels vots. Hi ha hagut un total de cinc vots en blanc. La presidenta del Consell Nacional, Maria Miranda, ha donat a conèixer el resultat en el marc de l’acte de proclamació que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya i que compta amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.
El partit va iniciar el passat 19 de juny el procés de primàries per escollir el candidat al que finalment només va presentar candidatura Iceta. Així doncs no es va procedir a la recollida d’avals i Iceta ha estat proclamat aquest dissabte com a candidat, després de la votació en el marc del Consell Nacional del partit.

Els socialistes van iniciar aquest procés per tal d’estar “preparats” de cara a les futures eleccions a la Generalitat que es puguin celebrar, uns comicis que Iceta ha reivindicat aquest dissabte en el seu discurs i que asseguren que cada cop veuen més propers.

L’acte ha comptat amb, a més de la presència d’Iceta, la majoria dels membres de l’executiva socialista i dirigents destacats com l’expresident de la Generalitat José Montilla o l’exprimer secretari Pere Navarro.