Héctor Álvarez assumeix la Presidència en funcions d’Empresaris de Tarragona

Héctor Álvarez (esquerra) i Sebastià Cabré al Balcó del Mediterrani. CEDIDA

Sebastià Cabré li cedeix el relleu per motius personals

El fins ara president de la Unió d’Empresaris de Tarragona (EdT), Sebastià Cabré, ha fet pública la seva renúncia a el càrrec per motius personals que li impedeixen dedicar el temps necessari a les gestions vinculades a l’agrupació. A efectes pràctics, Cabré es manté com a membre de la Junta Directiva i cedeix el relleu a Héctor Álvarez, també integrant de la Junta, qui assumeix la Presidència en funcions.

Nascut a Avilés (Astúries), Héctor Álvarez resideix a Tarragona des de fa gairebé 40 anys. Llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida, complirà 52 anys el pròxim 29 de maig. S’ha dedicat tota la seva vida professional a l’assessoria d’empreses, principalment en els àmbits fiscal, comptable i mercantil. És soci fundador de OCAIA Assessors, i des de 2016 tresorer de l’Associació de Botiguers de Tarragona.

S’inicia d’aquesta manera un període transitori fins a la pròxima celebració d’una assemblea general, -amb data encara per determinar, tot i que previsiblement abans de l’estiu-, on es constituirà una nova Junta Directiva.

Tot i la paràlisi provocada per la pandèmia, EdT ha liderat diferents projectes d’interès empresarial: va ser la primera agrupació privada a plantejar una bateria de mesures per a reactivació econòmica i oferir test ‘ràpids’ d’antígens per poder recuperar l’activitat en diversos sectors, i també ha treballat en l’àmbit de la gestió d’ajuts públics i crèdits ICO per a les empreses.

Durant aquests mesos, EdT s’ha mostrat especialment crítica pel desemparament dels empresaris d’hostaleria i turisme, i també amb la desídia política cap a projectes estratègics generadors de riquesa com la Rambla de la Mar o al Golf Costa Daurada, un ambiciós pla lligat al turisme esportiu a Tarragona.

Empresaris de Tarragona, ara amb Álvarez com a portaveu i president en funcions, avança que “seguirà impulsant la creació d’una xarxa activa d’empresaris i emprenedors interessats a desenvolupar des del sud de Catalunya iniciatives i projectes de futur que permetin reconèixer un pol econòmic alternatiu a l’àrea metropolitana de Barcelona “.