Grup Unió assoleix una facturació rècord de 110 milions d’euros

L’entitat segueix compromesa amb el teixit cooperatiu del territori

Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General de socis, que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total de les Entitats del Grup de 110,9 milions d’euros, l’entitat reusenca bat rècords i consolida el seu lideratge en el sector agroalimentari.

L’Assemblea ha comptat amb la presència de representants de les cooperatives associades de Catalunya, Aragó, Balears, Castella-la Manxa, Múrcia i País Valencià i ha estat presidida pel director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia.

Pel que fa a les empreses del Grup, Unió Nuts SCCL, manté la seva aposta per seguir integrant cooperatives de tot l’Estat amb la voluntat d’adquirir la màxima dimensió i així atendre la creixent demanda dels grans clients globals del sector de la fruita seca. Durant aquest exercici, també destaca l’inici de la comercialització de pistatxos, que se sumen a l’ametlla, l’avellana i la garrofa, que ja comercialitzava la cooperativa.

Pel que fa a l’oli d’oliva verge extra i als vins, l’entitat Unió Origen SCCL, aconsegueix un creixement molt considerable, desenvolupant els mercats d’exportació i recuperant les vendes del canal Horeca, que van quedar paralitzades durant la pandèmia. Destaca també, en aquest exercici 2021/22, la posada en marxa d’un nou celler a la localitat d’Els Guiamets, el qual ha suposat una inversió de més de tres milions d’euros.

L’entitat continua focalitzant les seves exportacions en mercats d’alt valor afegit (principalment Europa i Estats Units), arribant als 34 milions d’euros de vendes en aquest darrer exercici. Unió segueix compromesa amb el teixit cooperatiu del territori, fomentant la integració de les  cooperatives locals. L’objectiu és assolir la màxima concentració de producció, que permeti gaudir  d’uns processos d’elaboració dels fruits el més competitius possible. La finalitat és mantenir les cooperatives en el territori com una font de riquesa, ocupació i sostenibilitat en el món rural.

Entre els temes que s’han destacat a l’Assemblea, s’ha incidit en la voluntat de l’entitat de continuar apostant per afavorir el relleu generacional al camp. Unió impulsa un projecte d’explotació compartida de finques, a través del qual ja ha recuperat prop de 1.000 hectàrees, donant feina a desenes de joves agricultors. Aquest projecte no tan sols evita el despoblament de les zones rurals, sinó que contribueix a la preservació mediambiental del territori. En aquest sentit, Unió també aposta per l’economia circular, intentant l’aprofitament de tots els subproductes, així com l’estudi de la petjada de carboni i hídrica de tots els productes, per tal d’incidir en els processos de producció i transformació, reduint així, l’impacte ambiental que generen.

De cara al futur, Unió continuarà apostant per créixer, mantenint el seu compromís amb la innovació i amb la qualitat amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats més exigents dels seus clients i seguir generant riquesa al territori.