El Govern de Reus treballa amb els restauradors com fer compatible les terrasses amb els descans dels veïns

El regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, s’han reunit aquest divendres, 28 de juliol amb representants de restauradors amb terrasses de la ciutat per treballar conjuntament la manera de fer més compatible l’activitat dels establiments i el descans dels veïns

La reunió s’ha convocat quan, aquesta mateixa setmana, el Govern ha tingut coneixement per primera vegada de les inquietuds d’alguns restaurados en relació a la mesura que l’Ajuntament està implantant des de 2016 per avançar l’horari de tancament de les terrasses de les 3 a la 1 de la matinada.

La reunió s’emmarca en la política de col·laboració del Govern de Reus, la Guàrdia Urbana i els propietaris dels locals per conscienciar sobre la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i, especialment, per evitar les actituds incíviques que es poden produïr a la via pública.

Durant la reunió, el regidor ha explicat als restauradors la mesura implantada des de l’any 2016 per avançar l’horari de tancament de les terrasses. Aquesta mesura s’està implantat de manera progressiva a tota la ciutat, i en el seu moment ja ha estat notificada individualment a tots el propietaris d’establiments als quals se’ls ha aplicat.

Actualment, dels més de 300 establiments amb terrassa que hi ha a la ciutat, una vuitantena tenen fixat l’horari d’obertura de la terrassa fins a la 1 de la matinada. Es tracta d’aquells establiments que ja tenen fixat l’horari  d’obertura a aquesta hora d’acord a la seva activitat; els nous establiments que han sol·licitat llicència de terrassa des de 2016; i els establiments que en aquest darrer any han modificat la llicència per qualsevol circumstància.