El govern espanyol està d’acord que la ciutadania encapçali la manifestació del dissabte

Pla mig del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, atenent als mitjans a Lloret de Mar (Selva) aquest 27 de juliol del 2017. Pla general. (horitzontal)

Millo confirma que l’executiu espanyol estarà “molt ben representat” a la concentració

ACN Barcelona .- El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha manifestat que l’executiu de Mariano Rajoy està “totalment d’acord en el plantejament que s’ha fet inicialment” de que la ciutadania encapçali la manifestació d’aquest dissabte de rebuig als atemptats terroristes. “Estem treballant en això”, ha indicat Millo al Departament d’Interior, després de reunir-se amb el conseller Joaquim Forn. Així mateix, el delegat del govern espanyol ha confirmat que l’executiu espanyol estarà “molt ben representat” a la concentració, tot i que no ha detallat si hi estarà present el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, o algun ministre.
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que la manifestació convocada per dissabte amb el lema ‘No tinc por’ estaria encapçalada per la ciutadania, especialment pels col·lectius que han estat directament afectats com els serveis d’emergència, cossos de seguretat o comerciants. “Estem totalment d’acord en el plantejament que s’ha fet inicialment”, ha assenyalat aquest dimarts Millo.

“És important donar el protagonisme a les persones que han contribuït i col·laborat i els representants institucionals estarem on acordem estar-hi”, ha apuntat Millo. Ha assenyalat que treballen en l’organització de forma conjunta el Govern, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol. De fet, van mantenir una reunió aquest dilluns i en mantindran una altra aquest dimarts. “Treballem per determinar tots els elements per garantir l’ordre, l’organització i la seguretat d’aquesta gran manifestació”.

Millo ha manifestat que aquesta ha de ser una gran manifestació que remarqui la unitat de totes les institucions i la societat davant el terrorisme. Preveu “una gran participació ciutadana” i ha confirmat la presència del govern espanyol “com no podia ser d’altra manera en aquesta gran concentració”. Preguntat de si hi participaria Rajoy, ha indicat que s’anirà confirmant les persones que hi acudiran en el seu moment, tot i que ha deixat ben clar que l’executiu espanyol hi estarà “molt ben representat”.