El Govern acorda destinar 7,6 MEUR per impulsar la diversificació econòmica de les zones rurals

Amb aquesta despesa Agricultura preveu generar una inversió de més de 23 milions als territoris rurals Leader, que comportarà la creació de més de 200 llocs de treball

ACN Barcelona .- El Govern ha acordat destinar 7.666.666,67 euros per a atendre la convocatòria 2017 d’ajuts per a la diversitat econòmica de les zones rurals del programa Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR 2014-2020). Els ajuts d’aquesta nova convocatòria per a l’any 2017 tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader), i aniran a càrrec d’una partida pressupostària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2019, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del fons Feader, i representa el 43% del finançament.
El Govern ha destacat que l’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, i estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Amb els projectes d’inversió que es fomentaran amb els ajuts objecte d’aquesta nova convocatòria està previst generar una inversió de més de 23 milions d’euros en els territoris rurals Leader de Catalunya, amb l’execució de més de 250 projectes, que comportaran la creació de més 200 llocs de treball i la consolidació d’un miler més de manera directa.

En relació als llocs de treball, el Govern subratlla que els proveïdors que han d’executar la inversió generada són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l’àmbit rural, i, per tant, de manera indirecta també fomentaran la creació i consolidació de més llocs de treball durant l’execució dels projectes fomentats per l’ajut Leader. Per aplicar el desenvolupament local participatiu Leader durant el període de programació 2014-2020, el DARP va seleccionar 11 grups Leader.