La Generalitat i el RCD Espanyol signen un acord per promocionar Catalunya com a destinació turística

Fotografia de l'acte de Signatura, d'esquerra a dreta: el director de l'ACT Xavier Espasa, el conseller Jordi Baiget, el conseller delegat de l'Espanyol Ramon Robert, i el conseller de l'Espanyol Mao Ye Wu

La Generalitat i el RCD Espanyol signen un acord per promocionar Catalunya com a destinació turística

Els objectius d’aquest acord són reforçar i millorar el posicionament de la destinació turística de Catalunya

·        L’acord vol afavorir la comercialització a l’exterior, generar sinèrgies entre ambdues entitats i compartir els valors de la marca turística “Catalunya”.
·        Amb aquest acord, el RCD Espanyol esdevé membre del programa de Partenariat de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i adherit al segell de Turisme Esportiu.
Acord de Partenariat
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el conseller delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, han signat avui un acord de Partenariat per promocionar conjuntament Catalunya com a destinació turística a nivell mundial. En l’acte ha estat també present el conseller de l’Espanyol, Mao Ye Wu, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa.
Durant la signatura, el conseller Baiget ha declarat que “aquest és un acord de col·laboració molt positiu perquè l’Espanyol és una entitat important per al país i serà de gran ajuda per promoure Catalunya a l’exterior”. Baiget ha afegit que “l’Espanyol té molta influència en el mercat xinès i asiàtic, que és una de les zones que més creixement turístic tindrà en el futur, i per tant la difusió que ens ajudi a fer l’Espanyol en aquella zona serà positiva i nosaltres podem ajudar a que en totes les gires i actuacions de l’Espanyol hi estigui present la marca turística de Catalunya; és un win-win per a tothom”.
Per la seva banda, Ramon Robert ha declarat que estem  molt satisfets de poder contribuir a potenciar el turisme de Catalunya arreu del món, i que nosaltres formem part d’aquest desenvolupament significa un reconeixement de l’Espanyol com a institució. Robert ha afegit que “es tracta d’un acord clau en la voluntat d’internacionalització de l’Espanyol i un ajut a Catalunya com a destinació turística, especialment en el mercat xinès i asiàtic on tenim molta força”.
Els objectius d’aquest acord, que estarà vigent fins el mes de desembre de 2018, són reforçar i millorar el posicionament de la destinació turística de Catalunya, afavorir-ne la comercialització a l’exterior, generar sinèrgies entre ambdues entitats i compartir els valors de la marca turística “Catalunya”.
Amb aquesta finalitat, el RCD Espanyol promocionarà Catalunya a través dels seus canals digitals (web i xarxes socials, especialment les asiàtiques Sina Weibo i Wechat on el club hi té presència) i de la seva revista corporativa. També a través del videomarcador de l’estadi es passarà un espot publicitari de Catalunya els dies que hi hagi partit, i col·laborarà amb l’ACT en diversos viatges de premsa i familiarització al llarg de l’any. El club cedirà també els drets d’imatge del logo i d’alguns jugadors per accions promocionals, i organitzarà trobades entre els jugadors i operadors turístics i fans internacionals perquè actuïn com a prescriptors. A més, l’Agència Catalana de Turisme serà un dels col·laboradors de la gira d’estiu del RCD Espanyol, i ambdues entitats col·laboraran en la realització d’un vídeo promocional on el club blanc i blau i els atractius turístics de Catalunya seran els fils conductors.
Per la seva banda, l’Agència Catalana de Turisme donarà visibilitat internacional al RCD Espanyol i al seu ambiciós projecte d’internacionalització a través de les seves plataformes on-line (webs www.catalunya.com i http://act.gencat.cat i xarxes socials del Catalunya Experience), i donarà suport al club en la comercialització dels seus productes tant a través dels centres de promoció turística que l’ACT té a l’exterior com a les oficines de turisme de Catalunya. També donarà a conèixer les novetats del club a través dels butlletins que envia tant al sector turístic català com als operadors turístics estrangers, i facilitarà la presència de l’Espanyol a les diferents fires i workshops que organitzi.
Amb aquest acord, el RCD Espanyol esdevé membre del programa de Partenariat de l’Agència Catalana de Turisme i adherit al segell de Turisme Esportiu.
Programa de “Partenariat” de l’Agència Catalana de Turisme
L’Agència Catalana de Turisme va posar en marxa al 2012 el seu programa de “Partenariat” amb l’objectiu de crear un pool de partners estratègics amb empreses -que pertanyin o no al sector turístic- líders de mercats en el seu àmbit, innovadores, amb presència internacional, i que comparteixin els valors de la marca turística Catalunya. La finalitat d’aquest programa és reforçar la presència internacional de Catalunya, optimitzar els recursos econòmics i garantir un major impacte en la promoció turística de la destinació catalana.
Amb l’acord d’avui, el RCD Espanyol se suma com a soci de l’ACT al Circuit de Barcelona-Catalunya, La Roca Village, Vueling, Estrella Damm, PortAventura World i el FC Barcelona.
L’ACT segueix treballant en possibles acords amb empreses tant del sector turístic com d’altres sectors (telecomunicacions, automoció, sector financer, moda, alimentació…), que comparteixin els mateixos valors que l’Agència Catalana de Turisme: lideratge, professionalitat, innovació, dinamisme, sostenibilitat i eficiència, i vulguin associar la seva marca a la marca “Catalunya” per promocionar-la com a destinació turística de referència a nivell mundial.