FRANCESC PINTADO: ‘Estem a les últimes’

La situació actual per l’hostaleria és patètica, pensem que no se li escapa a  ningú, menys al govern. No podem continuar igual ni un dia més. És una  crueltat deixar-nos en aquesta situació, a la nostra sort.  

El Govern, tot i que finalment si hem aconseguit reunir-nos; no concreta,  dona llargues a les nostres propostes i en cap moment parla de ajuts reals.  

Tenint en compte l’estabilització de les xifres, la poca incidència demostrada  de la nostra activitat, i la manca absoluta de compensacions,  proposem per aquesta propera revisió de les restriccions:  

  • Poder treballar fins les 20 h. 30% interior, 100% terrasses.   Aixecar el tancament perimetral municipal. Mobilitat Catalunya.   Gestionar la pandèmia, hem fet proposta al Govern. Ens oferim per augmentar eficaçment la xarxa de rastrejadors. Si no els agrada que  en facin un altra, però que la facin.  

S’ha de modificar urgentment, a més del que ja veníem demanant atesa la  situació:  

  • La regulació dels concursos de creditors, per adaptar-los a les  necessitats d’aquesta situació econòmica actual, que les petites  empreses puguin fer-ho amb més facilitat, reduir les taxes judicials, i  així poder donar més garanties a les empreses.  
  • L’obtenció de línies de crèdit i d’ajuts, va sempre condicionat a estar  al corrent de pagament amb les administracions. Això avui, després  d’un any amb aquesta situació, no ho podem complir. S’ha de poder  ampliar els ICO’S i poder accedir als ajuts tenint deute. També s’ha  de donar instruccions clares a lCO per que es faciliti el crèdit i es  pugui ampliar, en l’actualitat a la pràctica no es pot.  

*Francesc Pintado és president de la Associació Empresarial d’Hostaleria de Tarragona (AEHT)