Fotoperiodisme del Camp de Tarragona al Port

La mostra aplega 40 fotografies realitzades per 13 profesionals de la demarcació. CEDIDA

De l’1 de juliol al 21 d’agost romandrà oberta al Tinglado 2 del Port de Tarragona 

El Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull entre l’1 de juliol i el 21  d’agost l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies  presentades a la XXXIV edició (2021) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. 

Josep M. Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, David Oliete, membre de la  Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Eduard Rovira, alcalde de  Torredembarra, i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han inaugurat avui aquesta mostra, que aplega les 40 fotografies presentades per un total de 13 fotoperiodistes a la segona convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona. 

Aquesta categoria forma part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes  de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona. La imatge  guanyadora d’aquesta segona edició va ser “L’incendi que s’acosta”, de Xavi Jurio, i les finalistes  “Segona Onada”, de Carles Esporrín, i “Trapezi”, de Tjerk van der Meulen.  

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, mostra les imatges presentades, totes elles  vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Marc Colilla,  Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó,  Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria  Torres.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….  

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més  rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31  d’agost de 2021: els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de  Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn  de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia, entre d’altres. 

Després de fer estada a Tarragona, la mostra s’instal·larà a Torredembarra i està previst que  itineri a d’altres municipis del territori.