El Fòrum Smart debatrà sobre governança i inclusió a les smarts cities

La cinquena edició del Fòrum Smart Tarragona debatrà sobre formes de governança i inclusió a les ciutats intel·ligents.

Redacció.- La cita és el pròxim 13 de juny, de 17.30 a 21.00 hores, al Teatre Magatzem de la Cooperativa Obrera Tarraconense.

El fòrum cerca reflexionar sobre l’aplicabilitat de la perspectiva smart des de l’àmbit més social, fugint dels tecnologismes i centrant-se en les persones, una reflexió en la línia d’aprofundir en la conceptualització de les Smart Mediterranean Cities. En la trobada hi participaran tres experts en la matèria: Quim Brugué, politòleg i expert en participació; Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i Fernando Pindado, comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona. Tots tres participaran en la primera part de la jornada, que es desenvoluparà a través d’una conversa conduïda pels periodistes Ricard Lahoz i Agnès Llorens.

En la segona part s’exposaran vuit experiències vinculades a Smart governance i Smart Líving. Les presentacions posaran en valor algunes iniciatives que s’estan desenvolupant o han nascut a Tarragona i d’altres que podrien desenvolupar-s’hi provinents d’altres llocs com Barcelona o Saragossa. El format de les intervencions serà dinàmic, amb intervencions curtes que es donaran pas entre elles.

La jornada es tancarà amb un networking entre els presents, i les experiències presentades en el Fòrum Smart s’interrelacionaran per generar noves sinèrgies, en les quals també podran prendre part els assistents. En aquest espai de temps també s’exposaran les experiències i projectes desenvolupats per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

El Fòrum Smart, organitzat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, compta amb la col•laboració dels patrons de la Fundació -Ajuntament de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Repsol i Sorea- a més de Port de Tarragona, SECE, FCC, Tarragona Impulsa i Cooperativa Combinats.

L’assistència és gratuïta però cal formalitzar una inscripció prèviament al web  tarragonasmart.cat.