El fiscal demana fins a 7 anys de presó a dos policies locals de l’Aldea acusats de detenció il·legal

Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana. Imatge del 30 de maig del 2016. (Horitzontal)

Els agents s’haurien endut emmanillat un home i l’haurien colpejat amb les defenses “sense causa justificada”

ACN Tarragona .- La fiscalia sol·licita penes de tres anys i mig i set anys de presó, respectivament, per a dos agents de la policia local de l’Aldea (Baix Ebre) acusats de detenció il·legal i lesions. Segons l’escrit del fiscal a què ha tingut accés l’ACN, els fets es van produir en almenys dues ocasions, l’any 2011. La nit del 28 de setembre, els acusats A.S.B. i V.B.M. es van dirigir en el vehicle policial fins al pàrquing l’Hostal de l’Aldea, on es trobava E.N. “Sense causa justificada”, assenyala el fiscal, el van traslladar emmanillat al vehicle policial fins a Tortosa. Posteriorment, en un lloc indeterminat de la capital del Baix Ebre i amb “l’ànim de menyscabar la seva integritat”, el van agredir amb la defensa extensible i amb la defensa elèctrica que duien en la seva condició d’agents de policia.

En una segona ocasió, la matinada de l’1 d’octubre, l’agent A.S.B., acompanyat d’un altre agent de policia no identificat, es va dirigir en el vehicle policial al pàrquing l’Hostal de l’Aldea on es trobava el mateix individu acompanyat d’un altre home, C.C. Després d’emmanillar-los a tots dos i traslladar-los en un lloc indeterminat de Cambrils “on van romandre retinguts durant almenys una hora sense que existís causa justificada”, els va agredir novament amb les defenses i els va dir que: “si us veig un altre cop per l’Aldea, us lligaré i us llençaré al riu”.

Com a conseqüència d’aquests fets, E.N. va patir contusions i tumefaccions al cap i a la cara; hematomes al pit, a l’esquena, als braços i a les cames que van trigar quinze dies en curar-se i que li van comportar una cicatriu en una fossa renal, amb un perjudici estètic molt lleu pel qual reclama una indemnització. Per la seva banda, C.C. va patir un enrogiment de l’esquena, que va desaparèixer a les hores d’evolució sense requerir d’assistència mèdica.

Per aquests fets, el fiscal acusa a l’agent A.S.B. de tres faltes de lesions -per les quals reclama una multa de 1.800 euros en total- i de dos delictes de detenció il·legal -per cadascun dels quals reclama tres anys i mig de presó, i la seva inhabilitació absoluta per un termini de deu anys-. L’altre agent, V.B.M., s’enfronta a una multa de 600 euros per una falta de lesions i a tres anys i mig de presó i deu d’inhabilitació pel delicte de detenció il·legal.

Així mateix, el ministeri fiscal sol·licita que els acusats indemnitzin conjuntament i solidària com a responsables civils directes, i l’Ajuntament de l’Aldea com a responsable civil subsidiari, a E.N. amb 900 euros per les lesions ocasionades, amb 584 per les seqüeles i amb 6.000 euros pels danys morals; i a C.C. amb 3.000 euros pels danys morals. El judici està previst que se celebri a l’Audiència de Tarragona els dies 28 i 29 de setembre.