El Festival de Música Antiga de Poblet tanca la cinquena edició amb més de 2.000 espectadors

L’organització considera que el certamen està plenament consolidat entre les propostes d’estiu del Camp de Tarragona

ACN Vimbodí i Poblet .- El Festival de Música Antiga de Poblet tanca aquest diumenge a la nit la cinquena edició amb la previsió de superar els 2.000 espectadors. Al concert de divendres, dedicat als viatges d’Ibn Battuta, unes 600 persones van omplir la plaça de l’Església. Dissabte a la nit, es van exhaurir les 750 entrades disponibles pel concert ‘Tots els matins del món. Diàlegs barrocs: la gràcia i la follia’, en què es va fer un viatge musical a la França barroca de Jean-Baptiste Lully, François Couperin i Marin Marais. Aquest diumenge a la nit, està previst que l’antic dormitori dels monjos registri un altre ple absolut per presenciar el recital dedicat a Erasme i Luter, a càrrec de Jordi Savall, La Capella Reial de Catalunya i l’Hespèrion XXI.
Tant l’impulsor del certamen, el musicòleg Jordi Savall, com l’abat de Poblet, Octavi Vilà, es mostren molt satisfets de l’acollida del públic i ja pensen en futures edicions del Festival de Música Antiga. Enguany, la temàtica dels concerts s’ha centrat en el diàleg entre cultures, pobles i religions.

Segons l’abat de Poblet, fra Octavi Vilà, el Festival de Música Antiga està pràcticament consolidat. “Hi havia una manca de festivals musicals en aquesta part de Catalunya i crec que Poblet és un marc important per acollir una mostra d’aquest tipus”, ha assenyalat en declaracions a l’ACN. A més, Vilà s’ha mostrat molt satisfet “que el mestre Savall es trobi bé aquí entre nosaltres i vingui cada any a acompanyar-nos”.

Commemoració de la reforma protestant

Per cloure el festival, aquest diumenge a dos quarts de deu de la nit se celebrarà un concert dedicat a Erasme i Luter, coincidint amb la commemoració del cinquè centenari de la reforma protestant. En l’espectacle hi participaran La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, a més dels actors Jordi Boixaderas (Erasme) i Lluís Soler (Luter), que recitaran alguns textos.

Abans, hi haurà un diàleg sobre Erasme i Luter, en el qual el procurador general de l’orde del Cister i monjo de Poblet Lluc Torcal parlarà amb l’historiador Ricardo García Cárcel sobre la Reforma i la Contrarreforma.