La Festa Major de Sant Pere de Reus viu aquest dimecres i dijous els moments culminants

Els actes principals de la vigília de la festivitat de Sant Pere ompliran el Mercadal amb l’anada a Completes i la Tronada aquest vespre, mentre dijous es viuran també al Mercadal els actes centrals de la celebració durant tot el dia.

Del conjunt d’actes de la programació de Sant Pere 2017, els principals actes previstos aquest dimecres són els següents:

  • A les 9 h i a les 17 h, Toc de Festa des del Campanar, i des de l’Ajuntament, inici de la cercavila dels Gegants de Reus, la Mulassa, els Nanos de Reus i l’Àliga de Reus.
  • Itinerari de descoberta del Gaudí Centre a les 11 h i a les 13 h concert vermut amb la Banda de la Festa Major al Jardí De La Casa Rull!
  • A les 18 h, cercavila del Lleó pels carrers del nucli antic, a un quart cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells pels carrers del centre i a les 18.30 h cercavila i parlament del Ball de Pastorets – Reus i Ball De Gitanes de Reus.
  • Al Mercadal de 20 h a 22 h els elements del Seguici Festiu ens oferiran els seus balls, danses i castells, començarà l’anada a Completes, se celebrarà el Solemne Ofici de Completes a les 21.15 h a la Prioral de Sant Pere i, en acabar, el tradicional pilar caminant dels Xiquets de Reus anirà de la prioral a la porta de l’Ajuntament, encesa de la Tronada i castell de focs al mig de la plaça.

Diada de Sant Pere
La Tronada del matí de Sant Pere s’encendrà a les 11h i donarà pas a l’actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Els encarregats d’encendre la Tronada d’aquest dijous al matí seran Jordi Salas, doctor i catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV; Meritxell Tomàs, directora de l’Escola Prat de la Riba, que celebra el centenari; i Josep M. Fargas, exgerent del Teatre Fortuny. Abans de la Tronada, l’Ajuntament organitza l’esmorzar de festa major que tindrà la presència dels mecenes i col·laboradors de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, així com dels membres de la comissió organitzadora de l’Any Dr. Frías.

Tots els grups festius de la ciutat actuaran a la plaça del Mercadal i al voltant de la una del migdiaes preveu l’inici de l’exhibició castellera dels Xiquets de Reus.

La Festa Major continuarà el seu dia gran dijous a la tarda amb la processó de Sant Pere, la Tronada aèria a la porta de la Prioral i l’encesa de la darrera Tronada a la plaça del Mercadal. Les últimes ballades, l’encesa de la Víbria i el Drac i la carretillada a càrrec del Ball de Diables posaran punt final a Sant Pere 2017.

Pàrquing de cotxets infantils
Des de l’organització de la Festa Major es recorda que és recomanable no entrar amb cotxets infantils a la zona del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere els dies 28 i 29 durant els moments culminants de la festa. Aquest dimecres i dijous s’habilita un espai de pàrquing de cotxets vigilat a la plaça del Baluard en horari de 18:00 a 24:00 h.