La família del manter mort a Salou el 2015 torna a convocar una concentració pacífica per demanar que es reobri el cas

Domonstrators show posters against Mossos D'esquadra (Catalan regional police) and demanding justice during a protest against Senegalese Mor Sylla' death, in the northern Spanish town of Salou on August 12, 2015. A Senegalese man died on August 11, 2015 in the Spanish seaside resort of Salou after falling from a third-floor apartment balcony during a police raid, sparking angry protests by migrants. AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA

L’acte reivindicatiu es farà aquest divendres a la plaça de la Pau de Salou on intentaran assistir-hi la dona i la filla de Mor Sylla

ACN Salou .- La família del manter senegalès, Mor Sylla, mort a Salou (Tarragonès) l’11 d’agost de 2015 en el marc d’una operació dels Mossos d’Esquadra contra el top manta, tornaran a fer una concentració pacífica, aquest proper divendres, per reclamar “justícia” i que es reobri el cas. L’acte reivindicatiu s’ha convocat a la plaça de la Pau, i es farà entre les 10:00 i les 13:00 hores. Ibrahima Sylla, germà del manter mort, està treballant per aconseguir els visats perquè la dona de Mor i la seva filla de quatre anys, que viuen al Senegal amb la mare dels germans Sylla, puguin assistir-hi. Ibrahima Sylla ha fet una crida a tota la comunitat senegalesa del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a participar en la concentració, així com a tothom que vulgui donar suport a la família. “Hem patit una injustícia i ha arribat el moment de parlar clar”, ha avançat a l’ACN, Ibrahima Sylla.

Com ha avançat Ibrahima Sylla, germà del manter senegalès mort en una operació policial contra el top manta el 2015 a Salou, ha assegurat que és el moment de “trencar el silenci” i continuar lluitant contra les autoritats judicials que van arxivar el procediment penal, una decisió avalada tant el jutjat d’instrucció com per l’Audiència de Tarragona. En l’acte reivindicatiu que ja es va fer l’any passat en el primer aniversari de la mort de Mor Sylla, la família ja va lamentar que l’autoritat judicial provincial denegués la pràctica de les proves que demanaven i la presentació d’un possible recurs. Els familiars volien que les imatges gravades per les càmeres de seguretat del bloc d’habitatges on es van fer els registres s’incorporessin a la investigació i que es fes una reconstrucció dels fets.

Ibrahima donarà més detalls el proper divendres dels passos que preveuen seguir a partir d’ara. Es farà un discurs que es llegirà en francès, català i castellà i s’atendrà després els mitjans de comunicació. La família Sylla vol donar “un missatge directe” sobre el cas i “les injustícies” que consideren que es van cometre en la investigació i l’arxivament del cas.

El germà del manter ha insistit que es tracta d’una concentració pacífica i no una manifestació “perquè som una família de pau i qui va morir era un home de pau. Per arribar a la veritat s’ha d’arribar amb pau, com vam fer l’any passat”, ha apuntat Ibrahima.