Expectació del món empresarial pel discurs de Manuel Valls a Tarragona

Manuel Valls, ex primer ministre de França, regidor a l’Ajuntament de Barcelona i líder de Barcelona pel Canvi, visita demà Tarragona per participar com a convidat en un sopar-col·loqui que tindrà lloc a Les Fonts de Can Sala i al qual es preveu que assisteixin més de 200 persones. Prèviament, Valls coneixerà de primera mà les inversions en seguretat i sostenibilitat de la indústria química de Tarragona i també es reunirà amb el sector turístic per a conèixer les perspectives de cara al 2020.

L’ex mandatari del país veí, actualment establert a Barcelona, ​​és el primer convidat de la Plataforma Futur amb Seny, de recent creació, que des d’un enfocament de transversalitat aglutina un ampli ventall de perfils vinculats principalment al món de l’economia, la universitat o la cultura, així com a diversos moviments veïnals i membres d’opcions polítiques de tendència moderada.

Segons exposa el seu manifest, aquesta plataforma ciutadana, -que es presenta en societat a través d’aquest primer acte públic-, neix sota el denominador comú de la incomoditat amb el fons i les formes del ‘Procés’ per a propugnar una nova expressió de catalanitat, marcada pel seny, la capacitat de negociació, el pragmatisme i la responsabilitat. Futur amb Seny està oberta a tots els catalans que, sense renunciar a les seves arrels, desitgin un escenari de reflexió i de diàleg per avançar en la realitat territorial de Catalunya.

La Plataforma Futur amb Seny neix amb el suport de la Associació d’Empresàries i Directives de Tarragona, Societat d’Estudis Econòmics i Unió d’Empresaris de Tarragona. Manuel Valls és el primer d’una llista de ponents amb els que ja s’han realitzat contactes preliminars. Entre ells es pot esmentar al Josep Piqué, ex ministre i president del Círculo de Economia; Joan Rosell, ex president de la patronal CEOE; el prestigiós comunicador Josep Cuní o l’ex rector de la URV Francesc Xavier Grau.

Centrats pel Canvi participarà en el sopar-col·loqui organitzat per la plataforma Futur amb Seny al qual assistirà Manuel Valls

Centrats pel Canvi, entitat política transversal que acull constitucionalistes catalans provinents de diferents formacions polítiques, participarà en el sopar-col·loqui organitzat per la plataforma Futur amb Seny, que se celebrarà demà a Tarragona i que comptarà amb la presència de Manuel Valls, ex primer ministre de França, regidor a l’Ajuntament de Barcelona i líder de Barcelona pel Canvi.

Centrats pel Canvi s’ha adherit al manifest de constitució elaborat per Futur amb Seny, amb l’objectiu de cercar les adhesions d’entitats, col·lectius i persones a títol individual que se sentin identificats amb el seu ideari constitucionalista, de progrés i de defensa de Catalunya dins dels mecanismes previstos per l’actual marc legal.

Centrats pel Canvi coincideix en els objectius de la nova plataforma, com la “recerca d’una nova expressió de catalanitat des del seny i la responsabilitat” o la voluntat d’assolir nous compromisos polítics per part dels partits que representen tots els catalans “per obtenir una majoria que ens allunyi de la confrontació i la inestabilitat”.

El president de Centrats pel Canvi, Hèctor Àlvarez, i altres membres de l’associació acompanyaran Manuel Valls en la seva visita a Tarragona i aprofundiran en els contactes que ja s’han iniciat per fusionar l’entitat amb Barcelona pel Canvi i treballar conjuntament per un nou projecte polític constitucionalista i de defensa dels interessos de Catalunya dins d’Espanya.