Exit dels Premis Ones

Foto Mediterrania

Els XXIII Premis Ones posen en valor la lluita feminista i el compromís social davant més de 500 persones

Redacció.- Un any més, un nou èxit. Els Premis Ones Mediterrània han arribat aquest divendres a la seva 23a edició amb una nova demostració de força, ja que han omplert el Teatre Metropol amb més de 500 persones. Cal tenir en compte, a més, que la llista d’espera va superar les 150 inscripcions, la qual cosa parla molt bé de la importància que els guardons organitzats per Mare Terra Fundació Mediterrània tenen avui dia a la ciutat de Tarragona. Els Premis Ones són a punt d’arribar al seu primer quart de segle de vida i es troben sens dubte en el millor moment de la seva història.

El públic ha gaudit de tots els premiats, del seu carisma i de les seves paraules. El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha iniciat la cerimònia amb un discurs en què ha recordat que enguany es volia posar en valor la importància de la dona en la societat actual, i ha afirmat que encara queda molt camí per recórrer. Guardonades com Ana Bella, Marina Rossell, Cristina Almeida, Patricia Campos o Mónica López Baltodano han deixat molt clar, amb els seus parlaments i les seves històries de vida, que la lluita feminista i la paritat social no són una opció sinó una obligació si volem fer del món un lloc molt millor.

Com és habitual en els Premis Ones (enguany presentats per Juan Carlos Ruiz i Laura Casas) s’han viscut moments de gran emoció. Un dels més especials l’han protagonitzat els jugadors del Nàstic Genuine, que han desprès il·lusió i alegria quan han pujat a l’escenari a recollir el seu reconeixement. Un altre dels grans episodis de la nit ha estat l’homenatge a José Antonio Labordeta, que ha posat el públic dempeus. Tant Juana de Grandes –vídua de l’aragonès- com Maria José Hernández –que ha interpretat algunes de les seves cançons amb l’únic acompanyament d’un piano- han expressat a la perfecció per què la figura de Labordeta ha estat tan important per a diverses generacions. I no podem deixar d’esmentar el premi al Consell Municipal de la Discapacitat de Tarragona i al programa ‘Festa per a tothom’, ja que com ha afirmat Ángel Juárez en el seu discurs, “és un col·lectiu que encara pateix moltes mancances. Hem de treballar per millorar al màxim la seva qualitat de vida”.

El final de la nit ha estat apoteòsic. El ‘culpable’ ha estat Adrià Abadia, conegut artísticament com DJ Abadia. Aquest jove reusenc que pateix paràlisi cerebral ha donat una autèntica lliçó de vida, demostrant als presents que si hi ha il·lusió i treball es poden aconseguir moltes coses. Mai als Premis Ones havia sonat una mica tan festiva com la del DJ Abadia, i mai un artista havia aixecat tanta expectació.

Així doncs, la 23a edició dels Premis Ones ha estat un èxit a tots els nivells. Des de Mare Terra Fundació Mediterrània es valora molt positivament la resposta dels guardonats i dels assistents, que han manifestat de manera unànime que ha estat una nit molt especial. Sense temps a perdre, i amb la convicció que sempre es pot millorar, la fundació tarragonina ja té la ment posada en el dia 1 de juny del 2018, data en què se celebrarà la 24a edició dels Premis Ones Mediterrània.