Estabilitzat l’incendi de vegetació d’Artés

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 17.20 hores l’incendi forestal que afecta des d’ahir tarda el terme municipal d’Artés.

Al llarg del dia s’ha treballat per acabar d’assegurar tot el perímetre, tant amb maquinària pesant com amb eines manuals i treball aeri. El foc s’ha donat per estabilitzat un cop han passat les hores de màxima insolació i perill d’entrada de vent de marinada. Segons les dades provisionals dels Bombers, la superfície afectada és de 406 hectàrees de vegetació, bàsicament forestal.
A hores d’ara continuen treballant en les tasques d’extinció 50 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris. Els Mossos d’Esquadra han informat que s’ha aixecat l’ordre d’evacuació del nucli de Sant Joan d’Oló i els veïns ja poden tornar a casa. D’altra banda, la Direcció General de Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla Infocat.
Un altre incendi ha afectat 15 hectàrees de vegetació a Artesa de Segre
Poc abans de les dues del migdia s’ha rebut l’avís d’un altre incendi de vegetació, en aquest cas dins del terme municipal d’Artesa de Segre, a la comarca de la Noguera. El foc ha començat a prop de la carretera L-512, que ha quedat tallada al trànsit entre els entre els quilòmetres 11 i 16.
El foc ha afectat el paratge anomenat les Pletes de la població de Montargull, a la Vall de Llebrera. Els Bombers han treballat amb una quinzena de dotacions terrestres i 10 mitjans aeris, amb la col·laboració de les Agrupacions de Defensa  Forestal. Segons les primeres estimacions, el foc hauria calcinat una superfície de 15 hectàrees, gairebé un terç de les quals de vegetació forestal i la resta agrícola.