Estabilitzat l’incendi de Tivenys després d’haver cremat 107 hectàrees

Els bombers mantindran actius la vintena de mitjans aeris i les 50 dotacions terrestres al llarg d’aquest divendres a la tarda

ACN Tivenys .- Els bombers han donat per estabilitzat l’incendi forestal que crema al terme municipal de Tivenys des d’un quart de quatre de la tarda després d’haver cremat 107 hectàrees, segons els càlculs actualitzats dels Agents Rurals. La intensa activitat de descàrrega d’aigua per part d’una vintena de mitjans aeris –alguns dels quals del Ministeri de Medi Ambient i del govern de l’Aragó- unida a l’activitat manual dels bombers helitransportats, per les dificultats d’accés, han permès frenar el flanc dret del foc, el que més preocupava als responsables de l’extinció després d’haver aturat en un primer moment l’esquerre. En les tasques també es mantenen 51 dotacions terrestres -unes 200 persones en total-. Tots ells continuaran treballant durant aquest divendres a la tarda a l’espera que la situació millori al vespre i es puguin començar a reduir els efectius –també per motius de seguretat-, segons ha confirmat el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Eduard Martínez.
“El perímetre a hores d’ara no propaga, però hem d’estar amatents que no hi hagi cap represa que pugui complicar la situació”, ha declarat Martínez. El foc es va iniciar aquest dijous a dos quarts de cinc de la tarda a la zona coneguda com la punta del Capelló, al terme de Tivenys, i els diferents fronts amenaçaven de dirigir-se tant a la Creu de Santos i el terme municipal de Rasquera, com cap al terme del Perelló pel barranc de les Calobres.