Les escoles públiques de Cambrils celebren la primera edició dels Jocs Esportius

La competició se celebrarà el proper 6 de juny a la Pista d’Atletisme i comptarà amb la participació de tots els alumnes de cinquè de primària.

Aquesta activitat lúdico-esportiva conjunta està organitzada pels mestres d’educació física amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils.

Redacció.- La primera edició dels Jocs Esportius escolars de Cambrils se celebrarà el proper dimarts 6 de juny (de 9 a 13:30 hores) a la Pista d’Atletisme Municipal. L’activitat està organitzada per una comissió formada pels mestres d’educació física de les sis escoles públiques del municipi i compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils.

En aquesta primera edició dels Jocs Esportius, l’activitat es concentrarà en una sola jornada i hi participaran els 300 alumnes de 5è de primària, però els organitzadors ja han manifestat la seva intenció d’ampliar competició atlètica en futures edicions.

Els objectius de Jocs Esportius són promoure l’activitat físico-esportiva i els hàbits saludables associats, conèixer i experimentar altres modalitats esportives menys conegudes, crear nous llaços de relació entre els alumnes de les diferents escoles i establir canals de col·laboració i suport entre les escoles del municipi per la consecució d’objectius educatius comuns.

L’activitat es basa en treballar tres valors claus, que n’engloben d’altres més concrets: el respecte (amb un mateix, amb l’entorn, amb els altres i amb les normes), les relacions sòcio-afectives (empatia, treball en equip, solidaritat i civisme), i el control emocional (autocontrol, motivació, autonomia i responsabilitat).

La idea va sorgir arran de l’organització dels XVIII Jocs Mediterranis. Diverses escoles de Cambrils es van convertir en centres col·laboradors, i aprofitant aquest moviment institucional i social en pro de l’activitat física i l’esport, els mestres d’educació física de les escoles de Cambrils van decidir reunir-se per començar a gestar aquesta activitat conjuntament.

Proves atlètiques

Els alumnes competiran entre ells en sis proves atlètiques diferents, que hauran estat prèviament explicades i practicades als respectius centres escolars. Les proves seran: salt de llargada, resistència 600 metres, velocitat 60 metres, 60 metres tanques, llançament de pes i velocitat relleus.

Cada centre aportarà 8 representants en cada prova pre-seleccionats prèviament, de manera que tots els alumnes tinguin l’oportunitat de participar en almenys una. Les proves estan pensades per adaptar-se a les condicions físiques dels alumnes participants segons la seva edat. Les proves es realitzaran en format mixte. Segons la tipologia de cada prova, els participants disposaran de diversos intents o hauran de superar eliminatòries per guanyar la prova.

A més de les proves, s’organitzaran activitats paral·leles pels alumnes que no estiguin competint en cada moment com sessions d’estiraments i escalfament, una sessió de zumba o animació grupal.

Tots els alumnes rebran un diploma acreditatiu de la seva participació en l’activitat, en reconeixement al seu esforç i actitud vers la consecució dels valors dels Jocs Esportius.

Les sis escoles públiques de Cambrils són La Bòbila, Cambrils, Guillem Fortuny, Joan Ardèvol, Mas Clariana i Marinada.