Els efectes dels acords d’investidura arriben a les empreses municipals

Cs considera un escàndol la proposta de representació a les empreses municipals. CEDIDA

Cs es quedarà aquest mandat fora dels consells d’administració de les empreses mixtes: la d’aigües -Ematsa- i la de serveis fúnebres -Serfum-.

La proposta que està previst que passi pel Saló de Plens, segons informa Diari de Tarragona, no talla el límit de representació en cap nombre de regidors als òrgans de govern de les companyies que compten amb un 51% de capital municipal i el 49% de privat. Així, mentre que Ciutadans es quedarà fora amb quatre regidors, sí que tindran una cadira al consell d’administració Junts per Tarragona -amb tres-, i En Comú Podem, amb dos. Els primers van donar el seu suport a la investidura de Ricomà, mentre que els segons han signat un acord de govern amb els republicans.

Així mateix, fonts municipals tampoc descarten que pugui oferir-se un lloc a la CUP -amb dues ediles- en cas que els cupaires acabin entrant al govern de la Plaça de la Font. Els cupaires, igual que el PP, tampoc comptaran amb cap representant a l’empresa de mercats -Espimsa-, mentre que totes les formacions estaran amb una cadira en els consells d’administració de les empreses de l’Agrupació d ‘Interès Econòmic (AIE): SMHAUSA, Aparcaments, EMT, Mitjans de Comunicació i Desenvolupament Econòmic.

Durant el passat mandat eren presents en el consell de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona cinc representants de les principals formacions polítiques: dos del PSC i un de Ciutadans, ERC i PP, ja que eren els partits que tenien un mínim de quatre edils a la Plaça de la Font des de 2015: per part dels socialistes estaven el llavors alcalde Josep Fèlix Ballesteros -com president- i Pau Pérez -vicepresident-, a més de Pedro Sánchez (Cs), Maurici Preciado (ERC) i José Luis Martín (PP). No comptaven amb cap persona en el consell els grups municipals de Convergència i Unió (3 regidors) ni CUP (2) ni ICV (1).

La mateixa proporció es mantenia en l’organisme que gestiona el Tanatori Municipal, on a la taula de direcció havia dos socialistes (Rafa Pallero i Josep Albert Castellví), i un de Ciutadans (Pedro Sánchez), ERC (Xavi Puig) i PP (Mariano Herráiz -que exercia com a president-).