Els cinc Consells de Districte del nou alcalde Ricomà

L'alcalde Pau Ricomà, acompanyat de la consellera Carla Aguilar i el conseller Manel Castaño, han assistit a la celebració de final de curs del Taller de Teatre de l’Institut Campclar al Centre Cívic de Torreforta. CEDIDA

Pau Ricomà (ERC), vol tenir en marxa els nous Consells de Districte “a meitat de mandat” o, el que és el mateix, en 2021. Així ho va assegurar el màxim representant municipal en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, en la qual va anunciar la seva voluntat de dividir la ciutat en cinc ens descentralitzats.

El polític republicà ha avançat que l’objectiu és posar en marxa, en dos anys, cinc consells de districte, que englobarien tots els barris per fomentar «la participació ciutadana», a l’estil dels que ja estan en marxa en Terrassa, Mataró, Sabadell o Manresa. Per a això, primer serà necessària l’aprovació d’un reglament de participació ciutadana. “Ara, el primer que hem de fer és la diagnosi d’entitats de cada zona”, va ressaltar el ja nou alcalde.

Així mateix, Ricomà ha especificat que els nous organismes s’ubicarien a Ponent, Nord, Centre Històric, Centre Eixample i Llevant, i que aquests “seran transversals”. Per això, els formaran “les entitats culturals, comercials, esportives, associatives o socials de l’entorn, així com els centres educatius, els CAP i una representació municipal, que no podrà ser superior a una tercera part del ple municipal”, el que situa en un màxim de nou els regidors que estarien en aquests consells.

En l’entrevista, Ricomà ha afegit que la idea d’aquests futurs òrgans de gestió és “apropar el funcionament de l’administració als ciutadans”, perquè en les reunions dels consells “s’aixequi acta pública per parlar de temes com el bus, la neteja o la seguretat”. Segons va afirmar, posteriorment aquests acords s’elevaran al ple municipal, que donarà compte del document. “A partir d’aquí es podran elaborar els pressupostos participatius”, va afegir.

Visita a centres educatius
D’altra banda, el nou govern municipal va arrencar ahir amb la primera reunió dels nou integrants de l’executiu, format per Esquerra Republicana i A Comú Podem. En la trobada, que es va dur a terme al Saló dels tarragonins i tarragonines il·lustres, es va acordar que les primeres visites institucionals que portarà a terme Pau Ricomà serà a les escoles de la ciutat.

“El manteniment dels centres educatius és responsabilitat de l’Ajuntament, per això volem conèixer les seves necessitats de primera mà», va assegurar el nou portaveu de l’equip de govern, Xavier Puig (ERC). Ricomà -juntament amb Carla Aguilar Cunill (Comuns)- també va acudir al centre cívic de Torreforta per presenciar una obra de teatre dels alumnes de l’Institut Campclar. L’obra, una adaptació del treball de Ricard Bonmartí Hem inventat el motor d’aigua, la van portar a terme els estudiants de Primer, Segon i Tercer d’ESO.