El Tetafest respon a les expectatives

El grup de Tarragona Maatkara, durant la presentació del festival. CEDIDA

Mala Rodríguez, Mabel Flores i Samantha Hudson obren demà el programa amb un concert que porta prop de 1.000 entrades venudes

El Tetafest, festival feminista i LGBTIQ+ que se celebra aquest cap de setmana (divendres 2 i dissabte 3) a Tarragona, respon a les expectatives creades per consolidar-se com una cita permanent al calendari cultural de la ciutat i s’espera un gran èxit de públic.

Fins avui ja s’han venut prop d’un miler d’entrades per al macroconcert que ofereixen divendres a la nit Mala Rodríguez, Mabel Flores i Samantha Hudson. Tot i que els tiquets s’han venut majoritàriament a Tarragona, també hi ha un percentatge important de la província, i també de tot Catalunya.

Segons aquestes xifres, i tenint en compte que la resta de la programació -amb més de 15 activitats durant els dos dies- és gratuïta, la consellera en funcions de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, es mostra molt satisfeta i espera aconseguir una edició de rècord: “Pensem que podem doblar les 3.000 persones que van participar l’any passat, i amb aquestes xifres m’agradaria que el Tetafest tingui la visibilitat i la continuïtat que es mereix com a segell d’identitat de Tarragona”.

“Animo totes les persones amb sensibilitat social a participar-hi activament, i que ningú oblidi que es tracta d’un festival solidari i que tots els fons que es recaptin serviran per finançar els programes de l’associació Heroïnes Anònimes”, manifesta Pastó.

A banda de la programació artística, dissabte al matí el festival estarà dedicat específicament a les entitats que treballen al Camp de Tarragona en la matèria, amb la presència d’una vintena de col·lectius, associacions i organitzacions i la programació de diferents xerrades i conferències sobre la seva activitat. També destaca la presentació de la campanya del Servei Integral d’Atenció a la Dona, “Trenca la norma, comparteix la regla” a la ‘sextruck’ de la Cooperativa Magrames, orientada a trencar els tabús de la menstruació.

Durant tot el festival, fins a las 20 hores, hi haurà ludoteca i jocs per a la canalla, amb un servei de canguratge totalment gratuït.