El Tarracvs Parade promociona els JJMM a través de l’art

Els dissenys són obra del reconegut il·lustrador barceloní Miguel Gallardo i d’Eric Borràs Amador, Valeria Machidon i Rosa Díaz Custodi, alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

La plaça Corsini ha acollit aquest divendres la presentació de les primeres peces del Tarracvs Parade, reproduccions de grans dimensions de la mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i que en pocs dies s’instal·laran a les principals portes d’entrada a la ciutat. L’acte ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, i el diputat de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat.

Quatre de les figures que formaran part de la Tarracvs Parade s’han executat a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT). Una d’aquestes peces s’ha elaborat a partir del disseny del reconegut il·lustrador barceloní Miguel Gallardo, mentre que les tres restants parteixen del disseny d’alumnes dels cicles formatius de grau superior d’Il·lustració i d’Arts Aplicades al Mur —Eric Borràs Amador, Valeria Machidon i Rosa Díaz Custodi—.

Amb l’objectiu de contribuir a generar ambient previ als Jocs Mediterranis, les quatre peces avui presentades s’ubicaran els primers dies de juny als vestíbuls de les estacions d’autobusos de la ciutat, de l’estació de ferrocarril i de l’aeroport de Reus i a les instal·lacions del Port de Tarragona, quatre dels punts neuràlgics de la zona i porta d’entrada de visitants.

La proposta de presentar dissenys fets des de l’Ajuntament de Tarragona va tenir una gran acollida entre l’alumnat de l’EADT, ja que es va comptar amb més de 40 propostes per ser plasmades en Tarracvs volumètrics. D’aquestes, tres van ser les seleccionades per l’Ajuntament de Tarragona, la mateixa organització dels Jocs i el Port de Tarragona per tal de ser executades.

Entre els mesos de febrer i maig, un total de deu alumnes dels cicles formatius d’Il·lustració i d’Arts Aplicades al Mur han executat els quatre Tarracvs, comptant amb les professores Núria Rion Virgili i Empar Escobar Galera com a tutores. Cada un d’ells ha necessitat moltes hores de treball, fora de les lectives dels seus estudis, que s’han pogut realitzar a través de convenis de pràctiques.

Tres fases han permès l’execució dels quatre Tarracvs, que s’ha fet usant pintura sintètica. En primer lloc es va calcar sobre la superfície volumètrica la proposta de disseny bidimensional amb grafit, després es va aplicar el fons de color de totes les superfícies i, finalment, s’han detallat els perfils de cada zona de color. En alguns casos, per la complexitat del dibuix, s’ha usat la tècnica de la plantilla i en el Tarracvs de Miguel Gargallo es va iniciar la proposta amb una projecció lumínica del seu disseny sobre el model tridimensional.

A continuació, la fitxa tècnica dels quatre Tarracvs presentats:

Tarracvs del Port de Tarragona

  • Autor: Eric Borràs Amador
  • Execució: Eric Borràs Amador, Roman Frank, Noelia Torres de la Fuente, Martín Santacasilda Aldave, Maria del Mar Sendra Gavaldà (alumnes del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona)

Tarracvs Astronauta

  • Autora: Valeria Machidon
  • Execució: Valeria Machidon, Sara Pereira Mestre, Rosa Díaz Custodi, Mateo Sandoval Balada (alumnes del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona)

Tarracvs Mapamundi

  • Autora: Rosa Díaz Custodi
  • Execució: Rosa Díaz Custodi, Valeria Machidon, Sara Pereira Mestre, Mateo Sandoval Balada (alumnes del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona)

Tarracvs de Gallardo

  • Autor: Miguel Gallardo
  • Execució: Roman Frank, Noelia Torres de la Fuente, Wilson Estiven Ravelo Alonso (alumnes del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona)