El sector turístic de Tarragona inverteix més de 65 milions d’euros en renovacions i millores

Enguany, a la demarcació de Tarragona, els hotels han invertit uns 40 MEUR, els càmpings 20 MEUR i els apartaments 7,5 MEUR  

Reformes integrals, noves instal·lacions i serveis, ampliacions i millores en  la sostenibilitat mediambiental són les principals activitats executades 

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- ha donat a conèixer les dades de les inversions que el sector turístic privat ha realitzat enguany pel que fa a la renovació i millores en establiments reglats. 

Així, durant el 2023 els empresaris i les empresàries han invertit uns 67,5 MEUR; aquí s’inclouen les millores, reformes integrals i ampliacions d’establiments d’hoteleria. Pel que als diferents tipus d’allotjaments, els hotels han invertit uns 40 MEUR, els càmpings 20 MEUR i els apartaments 7,5 MEUR.

Actualment, a la província de Tarragona s’ofereixen unes 70.000 places en hotels, 75.000 en càmpings i 25.000 en apartaments. 

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, durant la visita feta amb la premsa per diversos establiments reformats, ha afirmat que “és un orgull veure com any rere any, totes les empreses del nostre sector fan inversions per continuar millorant la qualitat i les experiències dels nostres hostes. Tant empreses petites com grans cadenes demostren la seva aposta continuada per millorar la qualitat dels seus establiments a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre”. Segons Cabré, en els darrers 7 anys, el total de les inversions arribaria gairebé fins als 600 MEUR. A més, ha destacat que “aquestes inversions que es fan, la gran majoria, són per millorar els establiments amb un ferm compromís per la sostenibilitat mediambiental. Així, enguany s’han instal·lat plaques solars, reductors de pressió, s’ha renovat la maquinària de tractament de les piscines i s’han instal·lat estacions de càrrega elèctrica de vehicles”. 

Reformes per augmentar la qualitat i millorar la sostenibilitat 

Així, aquest any 2023, els hotels, càmpings i apartaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre a més de les inversions per millorar la sostenibilitat, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la renovació de maquinària més eficient o la instal·lació de sistemes d’aerotèrmia. També han apostat per les reformes integrals, tant de les habitacions d’hotels i apartaments o bungalows als càmpings, així com de les zones comunes i de les zones exteriors.

Inversions encaminades a oferir una experiència més completa, com per exemple, la construcció d’instal·lacions aquàtiques amb tobogans per als més  petits, noves àrees infantils, renovació d’spas i wellness, nous serveis de restauració, zones per a mascotes amb tots els serveis i, pel que fa a les habitacions o bungalows, s’han dotat de nou mobiliari i tecnologia. També, destaquen les noves places d’aparcaments equipades amb sistema de càrrega elèctrica, un servei cada cop més demandat per als visitants.  

Cabré ha conclòs afirmant que “fruit d’aquesta aposta per la millora constant, diferents hotels, càmpings i apartaments de la província de Tarragona han estat premiats internacionalment”.  

Previsió de temporada 

Respecte al període de temporada alta del sector turístic que s’inicia aquests dies, Cabré ha afirmat  que “si no hi ha cap inconvenient de darrera hora, preveiem un estiu amb unes ocupacions similars a les de l’any 2022. Els primers quatre mesos d’aquest any han estat força bons, lleugerament millors que abans de la pandèmia. Tot i això, el mes de maig ha estat més fluix, trobem a faltar el mercat rus i de l’Europa de l’Est”. 

La FEHT, representant el 90% de les places de la província de Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona. Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província. Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs, actualment hi formen part: 

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 110 hotels membres i 66.000 places  -el 90% del total de places hoteleres a la província-. 

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000  places. 

L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80  empreses i 24.800 places.

L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.

PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona. 

El principal objectiu de la FEHT és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com dinamitzar l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació a través d’una representativitat cohesionada.