El President Torra va inaugurar GastroPirineus, que se celebrarà tot el dia telemàticament

President Torra: “El món de la restauració, el turisme, el comerç i la cultura ens preocupen moltíssim, i tots els governs hi haurem d’abocar els esforços”

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar divendres, durant la inauguració de la Jornada GastroPirineus, que el sector de la restauració i hostaleria serà un dels que prioritzarà el Govern de forma que “les actuacions es facin ara d’una manera més ràpida i urgent” per ser “un dels col·lectius especialment tocats per la crisi” que ha provocat la pandèmia de la Covid-19. “El món de la restauració, i per extensió el turisme, el comerç i la cultura ens preocupa moltíssim, i tots els governs hi haurem d’abocar els esforços”, ha afegit.

El cap de l’Executiu, que ha volgut deixar clar que aquest sector “és una mostra excel·lent de tot el talent, creativitat, imaginació i il·lusió”, ha aprofitat també per  agrair-los “el compromís amb la cuina, el territori i els productes i en la lluita que tots plegats estem tirant endavant contra la pandèmia”.

Durant la seva intervenció, el president ha insistit que “la gastronomia és un dels grans projectes de país i una de de les millors imatges que podem oferir”,  perquè “ens identifica amb uns productes, uns vins i, fins i tot, una manera de ser”.  I ha fet notar que en temps de confinament les famílies i , fins i tot els més menuts, tots “han volgut sentir-se part d’aquesta gran família de la gastronomia”, elaborant plats i penjant les seves receptes a les xarxes.

El president Torra, que  ha coincidit en la inauguració d’aquesta jornada, que es va celebrar fins a les 21 hores telemàticament, amb el cuiner Joan Roca, li ha traslladat “un missatge d’ànim i esperança, de força i de tirar endavant” destinat a tot el sector.  A l’acte inaugural també ha pres part l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura.

La Jornada va compta amb la participació de 32 grans cuineres i cuiners i professionals d’arreu de Catalunya, xefs de la Val d’Aran, Andorra i Font Romeu.