El Port i Repsol realitzen un simulacre conjunt

La pràctica ha consistit en detecció per part del servei de seguretat de Repsol d'una intrusió en el seu perímetre. CEDIDA

En aquesta pràctica han participat de manera combinada efectius de la concessió  de Repsol, Policia Portuària i Guàrdia Civil 

La pràctica s’ha realitzat amb èxit permetent verificar la solidesa de les mesures de  protecció existents i la coordinació adequada i ràpida de tots els participants 

El Port Tarragona i Repsol han realitzat aquest dimecres un simulacre de forma conjunta  en el pantalà que l’empresa energètica té a les instal·lacions portuàries tarragonines. En  aquesta pràctica han participat de manera combinada efectius de la concessió de Repsol,  Policia Portuària del Port de Tarragona i Guàrdia Civil. 

En aquest tipus de pràctiques es pretén revisar l’efectivitat dels sistemes de protecció de la  instal·lació portuària davant d’una situació d’intrusió, així com l’efectivitat de les mesures de  detecció existents i els mitjans de coordinació entre els diferents organismes que recull el  pla de protecció portuària tant de la instal·lació com del Port de Tarragona. 

La pràctica va acabar amb èxit permetent verificar la solidesa de les mesures de protecció  existents i la coordinació adequada i ràpida de tots els participants. 

En què ha consistit la pràctica 

Aquesta pràctica ha consistit en detecció per part del servei de seguretat de l’empresa  Repsol d’una intrusió en el seu perímetre. Per fer front a l’emergència es va activar el CCV  de Policia Portuària amb patrulles terrestres i marítimes, trucada a l’Oficina de Protecció  Portuària del Port de Tarragona per notificar-li la incidència i complir amb les indicacions  que ell mateix estimi oportunes.  

Seguidament l’OPP del Port, procedeix a trucar des de CCV de Policia Portuària al cos de  Guàrdia Civil Especialistes per notificar-los la incidència i sol·licitar-ne el suport. Ambdós  cossos policials localitzen i detenen l’intrús dins del recinte portuari. Una vegada  comprovada la identitat de l’intrús i confirmada la seva manca de requisitòries judicials, es  procedeix a denunciar-lo per accés indegut al recinte portuari i es procedeix a expulsar-lo del Port de Tarragona.