El Port de Tarragona finalitza la reparació de l’espigó del Racó en temps rècord

Espigó del Racó a la platja de La Pineda. CEDIDA

L’espigó del Racó ja torna a tindre el seu aspecte original d’abans del
temporal Glòria

Les obres de reparació de l’espigó del Racó s’han acabat en gairebé la meitat de temps del que estaven previstes. Les tasques s’havien planificat amb una durada de dos mesos des del seu inici, el que col·locaven la data prevista de finalització a finals de juny, avui, a inicis del mateix mes, ja es poden donar per finalitzades.

Un cop acabats els treballs d’aportació d’escullera d’entre 4 a 6 tones de pes per cada peça, l’espigó del Racó ja torna a tindre el seu aspecte original d’abans de les afectacions del temporal Glòria del mes de gener.

El temporal es va endur els últims 60 metres d’espigó, deixant la resta en molt mal estat. Les tasques de reparació han consistit a realitzar una aportació d’11.000 tones d’escullera per reconstruir els últims 60 metres de l’espigó que gairebé havien desaparegut. La secció on s’ha estat treballant fa uns 12 metres d’amplada i s’ha reconstruït des de la cota -2 m sota el nivell del mar fins a la cota +2 m.

També s’ha aprofitat l’aportació d’escullera per a reforçar alguns punts del talús de l’espigó que també havien estat perjudicats per l’acció del temporal. En total la longitud de l’espigó és d’uns 220 metres de llargada.

En aquests moments, un cop finalitzada l’obra, s’està reconstruint el mur mixt de formigó i metàl·lic que delimita l’espai de la pedrera amb la platja, que es va demolir per a poder accedir a l’espigó amb la maquinària i els materials necessaris per a la seva reparació.

L’espigó del Racó, un element clau per la platja de La Pineda
La importància de l’espigó del Racó rau en la seva tasca de contenció de les arenes de la mateixa platja, la seva reparació és un element clau per mantenir l’aportació del 100.000 m3 de sorra que el Port de Tarragona ha fet a la platja de La Pineda.

La protecció que fa l’espigó de la mateixa platja de La Pineda, evitant que la sorra marxi en un moment molt important per la temporada d’estiu que està a punt de començar.