El Nàstic fa un pas de gegant cap a la salvació a falta d’un partit

SD Huesca 0 – 1 Nàstic

Segona victòria consecutiva del Nàstic de José Antonio Gordillo gràcies a un gol d’Uche a la segona part del partit a El Alcoraz. Tot i que aquests tres punts contra la SD Huesca no donen la permanència matemàtica, el Nàstic es col·loca amb 49 punts a la classificació molt a prop de la salvació, que s’ha de certificar dissabte vinent al Nou Estadi contra el Rayo Vallecano.

El partit ha començat amb un Nàstic dominador del joc conscient que es jugava fer un pas de gegant cap a l’objectiu. La primera aproximació ha arribat en el minut 4, quan Manu Barreiro, després de fer un control orientat, ha provat una rematada des de la frontal de l’àrea que ha marxat per damunt el travesser. Uns minuts després, en el 9, el conjunt grana ho ha intentat també a pilota parada amb un llançament de corner de Javi Márquez que ha anat ajustat al primer pal i ha pogut rebutjar el porter Álex Remiro.

Tot i que la SD Huesca ha volgut poc a poc fer-se amb el control de la pilota, ha tornat a ser el Nàstic qui s’ha aproximat amb perill a la porteria rival. En el minut 17, Álvaro ha intentat una jugada individual per banda esquerra però la defensa ha enviat el seu xut a corner. A partir d’aquest moment ha estat el conjunt aragonès qui ha tingut les accions més clares per obrir el marcador gràcies al duet atacant Chimy Ávila-Cucho Hernández, que han estat els grans protagonistes ofensius de la SD Huesca. En el minut 18, una acció personal de Cucho ha acabat amb un xut que ha marxat fora a la dreta de la porteria de Dimitrievski. En el 28 ho ha provat amb un xut llunyà Chimy, però la pilota ha marxat a l’esquerra de la porteria tarragonina. En el 32 novament Chimy Ávila amb una jugada personal per banda dreta ha enviat la pilota fora i en el 43 el mateix davanter ha rematat des de la frontal però novament la pilota ha marxat desviada a la dreta de Dimitrievski. Entremig de les ocasions del rival, una opció pel Nàstic amb una falta directa de Javi Márquez des de 30 metres, que ha marxat per damunt el travesser. Tot i les opcions d’uns i altres el partit ha marxat 0 a 0 a la mitja part.

La segona part ha començat amb els dos equips alternant la possessió de la pilota però sense crear ocasions de gol. La primer acció ofensiva del Nàstic ha arribat en el minut 61 quan una centrada per banda dreta ha estat rematada per Manu Barreiro però la pilota ha marxat per damunt del travesser. La SD Huesca ha tingut la seva primera acció ofensiva en el minut 68 amb una rematada des de la frontal d’Álex Gallar que ha aturat sense problemes Dimitrievski. Un minut després també ho ha intentat des de lluny Cucho Hernández però el porter del Nàstic novament ha atrapat sense dificultats.

La jugada clau de la segona part ha arribat en el minut 72. Una centrada per banda esquerra ha estat rematada per Uche per fer pujar el 0 a 1 al marcador. A partir del gol, l’equip de José Antonio Gordillo ha sapigut gestionar la victòria mantenint el control de la pilota i sense donar opcions al conjunt aragonès de trobar la porteria de Dimitrievski.

El Nàstic tancarà la lliga dissabte vinent (20.30 hores) al Nou Estadi rebent el Rayo Vallecano en partit corresponent a la jornada 42 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions
SD Huesca: A. Remiro, Moi Gómez, Jair, Melero, Cucho, Álex Gallar (Ferreiro, 75’), J. Pulido, Akapo, Chimy Ávila, Brezancic (Rulo, 45’), Sastre (Camacho, 80’).

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, J. Márquez (Uche, 57’), M. Barreiro, Assoubre (Dumitru Cardoso, 57’), Álvaro (Fali, 75’), Pleguezuelo, Matilla, Abraham, Tejera.

Gols
0-1, Uche (72’).

Àrbitre
Gorka Sagués Oscoz (Col·legi basc).

Targetes
Grogues a Molina (10’), Sastre (42’) i Tejera (89’).
Vermella directa a Akapo (83’).

Camp
El Alcoraz. 5.261 espectadors. Partit corresponent a la jornada 41 de LaLiga 1|2|3. Abans de començar el partit el Nàstic ha fet el passadís d’honor a la SD Huesca, que va aconseguir l’ascens a LaLiga Santander la jornada passada.