El millor mestre xocolater del món visita el Mercat Central aquest Nadal

Una campanya de sensibilització sobre l’acolliment familiar de la Fundació Casa Sant Josep serà la protagonista de la decoració nadalenca del recinte, DAVID OLIETE

Sota el títol de “Reviu el Nadal, reviu-lo a taula” la programació al mercat per Nadal comptarà amb les actuacions musicals de “La Prèvia al Mercat”, tallers gastronòmics i els tradicionals actes nadalencs, entre d’altres iniciatives

Una campanya de sensibilització sobre l’acolliment familiar de la Fundació Casa Sant Josep serà la protagonista de la decoració nadalenca del recinte

La novetat és un gran arbre lluminós, i també un sorteig diari de vals de compra

“Reviu el Nadal, reviu-lo a taula” és el nom del conjunt d’activitats programades al Mercat Central durant les properes setmanes. Amb l’objectiu de compartir amb la ciutadania els darrers dies de l’any tant al mercat com durant els àpats familiars, els paradistes volen convidar a tothom a gaudir d’aquestes festes conjuntament.

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha presentat avui els detalls de la campanya “Reviu el Nadal, reviu-lo a taula”. El conseller ha estat acompanyat per la tècnica del servei d’Acolliments Familiars de la Fundació Casa Sant Josep, Adela Anglès, i de diversos representants de paradistes del Mercat Central de Tarragona. Nadal ha subratllat que “un any més estem molt contents de programar un grapat d’activitats per a tots els públics que tornaran a convertir el Mercat Central en un dels punts neuràlgics d’aquestes festes”.

Visita del millor mestre xocolater del món

En primer lloc, el pastisser català Lluc Crusellas, recentment nomenat millor mestre xocolater del món al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters de Paris, signarà llibres al Mercat Central el proper dissabte 3 de desembre a les 11.00h del matí. Alguns dels seus postres estaran disponibles a la parada de Cal Jan del mercat.

Nova il·luminació i decoració especial

Pel que fa a la tradicional decoració nadalenca al Mercat, el vestíbul del recinte estrena enguany un gran arbre de llums LED de 12 metres d’alçada que convida a tots els visitants a immortalitzar-lo amb la càmera fotogràfica des de l’interior de la seva estructura.

A més, la Fundació Casa Sant Josep de Tarragona serà la protagonista dels elements nadalencs que també decoraran les pèrgoles interiors del mercat. Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre l’acolliment familiar a casa nostra, un conjunt de cases artesanes de cartró seran les encarregades d’acompanyar l’arbre lluminós d’aquest Nadal al mercat.

Gran Sorteig de Nadal: vals de compra diaris

Una altra de les novetats d’enguany és el Gran Sorteig de Nadal, a través del qual se sortejaran 70€ diaris en vals de compra al mercat des del 12 de desembre fins el 5 de gener. Tots els paradistes distribuiran cada dia butlletes de participació entre les compres fetes als seus establiments, les quals caldrà dipositar a la urna ubicada sota l’arbre lluminós del Mercat Central. Cada dia es comunicarà el nom de la persona guanyadora de la jornada.

Música en directe, tallers i actes tradicionals

Després de l’èxit de l’any passat, “La Prèvia al Mercat” tornarà a programar música en directe els vespres de divendres al Mercat Central. L’objectiu és convidar a la ciutadania a passar una estona distesa al mercat just abans dels tradicionals sopar de Nadal. Les actuacions musicals d’enguany de “La Prèvia al Mercat” aniran a càrrec de El Último Vinilo (9 de desembre), DJ Lupo (16 de desembre) i Cara B (23 de desembre).

El Nadal al Mercat també comptarà amb una vessant ben gastronòmica. D’una banda, la parada Nipo Sushi oferirà tallers de cuina japonesa els dissabtes 10, 17 i 24 de desembre, mentre que el Bar Colón ha programat un taller de còctels el divendres 9 de desembre.

D’altra banda, no cal oblidar els actes més tradicionals d’aquestes festes. Com és habitual, el Mercat Central comptarà amb un pessebre a càrrec de l’Associació Pessebrista de Tarragona i el sorteig del tortell de reis, dementre que el Pare Noel tampoc no faltarà a la cita de visitar paradistes i clients durant aquestes festes.

Exposicions i entitats

També cal recordar que els dissabte de desembre estaran plens d’activitats a Plaça Corsini, on Creu Roja Joventut celebrarà el 30è aniversari de la seva Recollida de Joguines. Aquesta acció es complementarà amb activitats del Club Escacs Tarragona (3 de desembre), bingo musical de la Fundació Estela (10 de desembre), i Tarragona Cooperació i el col·lectiu Tecletes Mares de Tarragona (17 de desembre).

Per últim, des del dilluns 28 de novembre el Mercat Central acull l’exposició sobre la Fundació Vicente Ferrer “Viatge a la ciutat de l’infinit”. Es tracta d’una instal·lació ubicada al vestíbul -1 del mercat i que permet a l’espectador caminar entre diferents mòduls informatius mentre descobreix els detalls de la historia de la fundació solidària.