El Corredor Mediterrani avança amb els acords de Ferrmed a Zhengzhou

En el marc de la implantació de l’Agenda Estratègica de Cooperació UE – Xina 2020, les autoritats xineses de Zhengzhou, FERRMED i la UIC (International Union of Railways), han signat en Zhengzhou un acord de cooperació per al desenvolupament d’una plataforma que aglutini els grans “hubs” logístics d’Europa i Àsia.

L’objecte d’aquesta Plataforma és “promoure l’intercanvi i la cooperació entre els grans hubs logístics i industrials en el si de la iniciativa “OneBelt, One Road”, per millorar significativament la connectivitat i l’eficiència del transport ferroviari i multimodal de mercaderies entre Xina i la Unió Europea”. Empreses, centres de recerca i desenvolupament, operadors ferroviaris i logístics, … estan convidats a participar en aquesta operació que comptarà amb el suport dels Grups de Treball Multisectorials de FERRMED.

Així mateix, Zhengzhou i FERRMED han acordat col·laborar conjuntament en la potenciació del transport ferroviari de mercaderies i en el creixement de les relacions empresarials en totes les seves facetes, a través de sengles oficines de representació a Xina i Europa.

Aquests acords s’han pres en el transcurs de la Conferència organitzada, conjuntament entre les autoritats xineses i FERRMED, sota el lema “Eurasian Connectivity and Industrial CooperationForum” amb una important participació d’empreses i institucions de diversos països de la Unió Europea, la Federació Russa i la República Popular de Xina. Poden tenir un especial impacte en el desenvolupament dels corredors Trans-Europeus més rellevants, dins els quals es situa el Corredor Mediterrani.

En declaracions efectuades per l’Alcalde de Zhengzhou, Wang Yuehua, i Joan Amorós, President de FERRMED, als mitjans de comunicació de Xina, aquest fòrum es desenvoluparà anualment en dues versions, una en la Unió Europea i una altra a Xina.

Zhengzhou, la Capital de la província de Henan, la més poblada de Xina (100 milions d’habitants) i és un centre neuràlgic funcional i de comunicacions, amb un gran futur industrial i logístic.

Zhengzhou és una ciutat moderna de 10 milions d’habitants. Juntament amb Shenzhen, és la ciutat de major creixement demogràfic de Xina i una de les primeres en l’augment del Producte Interior Brut.