El Comitè de Representants Permanents de la UE visita el complex industrial de Repsol a Tarragona

La comitiva ha estat rebuda pel conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz

El COREPER I està format pels representants permanents adjunts de cada Estat membre de la Unió, amb rang d’ambaixador, i prepara els treballs del Consell sobre Energia, Transport, Medi Ambient i Indústria, entre altres

El Comitè de Representants Permanents de la Unió Europea (COREPER I) va visitar ahir el complex industrial de Repsol a Tarragona. La comitiva ha estat rebuda pel conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz; el director del complex industrial a Tarragona, Javier Sancho; el director de Relacions Institucionals i Coordinació Regulatòria, Ángel Bautista; i la responsable d’Assumptes Europeus de la companyia, Ana Álvarez. Aquesta visita és l’única prevista per als membres del COREPER I a Espanya durant la Presidència espanyola del Consell de la UE.

La delegació ha visitat les instal·lacions industrials de Repsol a Tarragona i ha conegut els projectes de transformació que la companyia desenvolupa en els seus centres de la Península ibèrica (Tarragona, Puertollano, Bilbao, A Coruña, Cartagena i Sines) per convertir-los en pols multienergètics descarbonitzats, adaptant-los a l’ús de noves matèries primeres i al desenvolupament de l’economia circular. Les palanques per a aquest canvi són, principalment, l’economia circular, l’hidrogen renovable i les tecnologies de captura, ús i emmagatzematge de CO2.

Repsol manté un ferm compromís amb Tarragona i amb la consolidació d’aquestes instal·lacions com un referent industrial i tecnològic, per continuar sent un motor econòmic i d’ocupació a la zona.

El Complex Industrial genera més de 7.500 llocs de treball, entre directes, indirectes i induïts, i representa al voltant del 40% del tràfic del port tarragoní, amb una activitat que té un pes superior al 2% del PIB català. Repsol ha invertit en el centre gairebé 900 milions entre els anys 2017 i 2022, i preveu destinar més de 1.400 milions d’euros en el marc del Pla Estratègic 2021-2025 de la companyia.

El COREPER és el principal òrgan preparatori del Consell de la Unió Europea. El COREPER I està format pels representants permanents adjunts de cada Estat membre de la Unió, amb rang d’ambaixador, i prepara els treballs del Consell sobre Energia, Transport, Medi Ambient i Indústria, entre altres.