La DO Conca de Barberà espera una producció d’1,1 milions de quilos de raïm, un 20% menys que l’any passat

El consell regulador creu que la qualitat dels vins serà molt bona en una verema “molt sana”

ACN L’Espluga de Francolí .- La DO Conca de Barberà espera veremar 1,1 milions de quilos de raïm, un 20% menys de producció que l’any passat. Tot plegat, degut a un estiu que ha estat sec, amb poques pluges i amb altes temperatures. Precisament la calor ha obligat a anticipar la verema, que alguns cellers de la DO ja han començat aquesta setmana, ja que la maduració del raïm s’ha avançat uns set dies. Dimarts es preveu que comencin la collita les cooperatives. Amb tot, es preveu que la qualitat de la verema sigui molt bona. Segons ha explicat la presidenta del consell regulador de la DO, Mariona Rendé, la verema és “molt sana” sense cap malaltia que hagi afectat les vinyes ni el raïm. La campanya s’ha iniciat amb la collita de les varietats més primerenques, com el chardonnay, i continuarà amb l’ull de llebre, garnatxa blanca i el macabeu.