El divendres 23 gaudeix de la nit més llarga de l’any a Salou amb música en viu i tres fogueres a la platja

S’organitzen dues revetlles, la gran amb l’orquestra La Fania i la revetlla jove a la platja de Ponent amb La Terrasseta de Preixens, Club del Río, Locoplaya, i Dj’s

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou, conjuntament amb la regidoria de Joventut  organitzen un any més un conjunt d’activitats per gaudir de la nit més llarga de l’any, la tradicional revetlla de Sant Joan, el proper divendres 23 de juny i per donar la benvinguda a l’estiu amb una triple foguera al llarg de la platja.

Entre els actes programats, cal destacar l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça de la Llibertat de Reus on les pubilles i l’hereu de Salou seran els encarregats d’anar-la a buscar i posteriorment encendre a Salou el pebeter. Aquest acte central, acompanyat de la lectura del Missatge de Foc de Sant Joan, tindrà lloc a les 21.30 hores a la Plaça de les Comunitats Autònomes. Seguidament actuaran els membres de l’associació sardanista Contrapunt d’Onades conjuntament amb els alumnes del curs de sardanes que ha organitzat l’Ajuntament aquest curs.

Prèviament, i com a novetat d’aquest any, a les 9 del matí començaran tot un seguit d’activitats esportives a la platja de Ponent – Espigó del Moll. Tot seguit, d’11 a les 13h els més petits podran gaudir d’activitats infantils. De 13 a 16 hores es podrà gaudir d’un Vermut electrònic.

Ja per la nit, a partir de les 22.30 hores, la Morena de Salou serà l’encarregada de portar la flama i realitzar l’encesa de la foguera situada a la Platja de Llevant a l’alçada del Carrer Verge del Pilar a partir de les 22.30 hores. A continuació les pubilles i l’hereu de Salou encendran la foguera de la Platja de Llevant, a l’alçada de la Plaça de les Comunitats Autònomes. I per últim, el Ball de Diables Maleïts i les Bruixes ‘Latemó’ de Salou seran els encarregats de portar la flama i encesa de la foguera situada a la Platja de Ponent-Espigó de Moll. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, apuntava que “volem que la nit més llarga de l’any sigui una gran festa per a tots els salouencs i visitants alhora que mostrem els elements més tradicionals de la nostra cultura com són els elements festius i l’encesa del pebeter.”

Pel que fa als actes que organitza Joventut, aquests comencen a partir de les 23:00 hores amb la música i la Revetlla Jove que busca atreure un públic més jove al voltant de l’Espigó del Moll. Per aquest col·lectiu s’ha preparat per part de la regidoria una festa que un any més serà d’accés lliure gratuït que comptarà amb els grups: Club del Río, La Terrasseta de Preixens, Locoplaya, i per acabar sessió de Dj. Hi haurà servei de barra amb entrepans i begudes a preus assequibles per al públic jove. El regidor de Joventut, David González, ha volgut destacar que “de nou els joves de Salou podran gaudir d’una revetlla diferent gràcies a la implicació de les entitats juvenils com el grup jove, aquest any hem incorporat una sèrie de concerts amb temàtiques musicals diferents on tothom hi tingui cabuda.”

La Policia Local Salou i Protecció Civil insta a adquirir les màximes precaucions en la manipulació de petards i en l’encesa de fogueres. Recorden també la Campanya Revetlles amb Precaució realitzada per la Generalitat de Catalunya que es pot consultar al web amb tots els consells que ja s’han explicat a diferents escoles de Salou a través de xerrades divulgatives. Recordem també que el telèfon únic d’emergències, és el 112.

En acabar la revetlla, un equip especial de neteja passarà per les platges de Salou per deixar-les a punt per als banyistes de l’endemà.