El dispositiu especial de mobilitat i seguretat del Concurs Internacional de Focs Artificials prioritza l’accés a peu a la platja

Més de 120 persones vetllaran pel bon desenvolupament del certamen

Amb motiu de la celebració de la 27a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona els pròxims dies 28, 29 i 30 de juny i 1 de juliol, les diferents àrees de l’Ajuntament i unitats tècniques de la ciutat, organitzadores del Concurs, han acordat prioritzar les persones que optin per baixar caminant, tan pel que fa a la millora de la mobilitat com per a la seguretat de l’esdeveniment.

Primer sortiran els espectadors que han baixat caminant i després els vehicles

Des de l’organització es demana principalment fer ús del transport públic i en la mesura del possible, moure’s a peu, sobretot pel que fa als espectadors que tinguin la intenció de baixar fins a la platja del Miracle, que és on s’acumula més gent. La principal via tant de baixada com de pujada, un cop acabat l’espectacle, serà el carrer Mestre Benaiges i també, en la mesura del possible i atenent les indicacions dels agents de Guàrdia Urbana i de Protecció Civil, el passeig Rafael de Casanova per la zona dels fortins.

Una de les novetats a tenir en compte pel que fa a aquesta priorització dels vianants i en relació a les persones que baixin amb el vehicle autoritzat a la zona de l’aparcament del Miracle, així com els que aparquin al voltant del Passeig Marítim, és que no se’ls hi donarà permís per sortir fins que no s’hagi buidat de gent la platja i els entorns més propers, és a dir, que primer sortiran els espectadors que han baixat caminant i després els vehicles.

Reforç del servei d’autobusos de l’EMT

Coincidint amb el Concurs com cada any l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ampliarà la freqüència de pas de les línies d’autobús municipal nocturn per tal d’afavorir l’ús del transport públic sobretot pel que fa a la població que viu més allunyada del centre. El dimecres s’incrementarà en les 28 les línies 71, 3 i 73 i la resta de nits s’hi sumarà el 72. En aquest enllaç podeu accedir a la informació sobre els horaris de les diferents línies d’autobusos.

 Espigó com a nova zona d’aparcament

Pel que fa a la zona d’aparcament més propera a la Platja del Miracle, enguany el passeig marítim es veu afectat per les obres de la nova passarel·la, fet que comporta un carril menys de circulació. Per aquest motiu l’Ajuntament i el Port han arribat a un acord i aquest segon obrirà cada nit la zona de l’Espigó que disposa de prou llocs d’aparcament per pal·liar aquesta mancança.

Així mateix s’ha habilitat una circulació específica en aquest tram del Passeig Marítim (davant de l’estació de Renfe), que consisteix en:

  • Una línia d’aparcament, a banda de mar, els vehicles hauran d’estacionar posició sentit Miracle
  • Una línia de circulació central
  • Una línia habilitada com a carril d’emergència en sentit tornada

Recordeu que al vehicles no se’ls hi donarà permís per sortir fins que no s’hagi buidat de gent la platja i els entorns més propers.

Dispositiu especial de trànsit

Així mateix es garantirà, com cada any, un dispositiu especial de trànsit que s’iniciarà cada dia a les 20 h en unes zones que són: Platja del Miracle i Passeig Marítim, Via Augusta, Trafalgar i Moll de Costa, Rambla Vella i Estanislau Figures, on els agents de la guàrdia urbana facilitaran el pas més fluid de circulació, habilitant carrils específics i permetent, alhora, el desenvolupament habitual del centre de la ciutat.

Durant el dia ja s’anirà controlant el trànsit i sobretot els espais on es pugui estacionar fins a l’hora que s’activa el dispositiu, ja que s’habilitaran carrils especials, com cada any. De la mateixa manera que en les darreres edicions, de dimecres a dissabte no hi haurà a disposició del ciutadà el carril d’oci nocturn que s’habilita normalment a la Rambla Vella per estacionar, ja que s’utilitzarà un carril d’emergències de Via de l’Imperi Romà fins a l’Hospital Santa Tecla.

Més de 120 persones a l’organització

Un any més l’equip humà és molt nombrós i compta amb la màxima col·laboració entres els cossos de seguretat, diferents àrees de l’Ajuntament i el treball de més de 120 persones cada nit: Guàrdia Urbana, Protecció Civil, voluntaris de Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària, Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Guàrdia Civil, tècnics de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, servei de manteniment de l’enllumenat públic, servei de neteja i seguretat privada, entre d’altres. Així com dues patrulleres de la Guàrdia Civil, una barca portuària i una de Creu Roja. La preparació de l’esdeveniment s’ha anat desenvolupant en els darrers mesos i com cada any compta amb un Pla d’Autoprotecció (PAU) amb el que es regeix tot el personal responsable de l’esdeveniment.