La Diputació de Tarragona lliura el 40è Premi Tapiró de Pintura i el 38è Premi Julio Antonio d’Escultura, en el marc de la Biennal d’Art

S’han atorgat a les obres d’Andrea Lería i de Roger Caparó, respectivament.

També s’han reconegut els treballs de Núria Rion i Carlos Zuniga (pintura) i de Marc Anglès, Núria Fernández i Sergi Quiñonero (escultura).

La Diputació de Tarragona ha encetat la Biennal d’Art 2017 amb el lliurament dels reconeguts premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura, d’àmbit estatal, i la inauguració de l’exposició d’una selecció dels treballs presentats. El guardó de pintura, que enguany arriba a la 40a edició, ha anat a mans de l’artista Andrea Lería Oses, pel seu treball ‘Jardín ceniza’. Pel que fa al premi d’escultura, s’ha atorgat a l’obra ‘Fotre el camp’, de Roger Caparó Ferrant. El jurat també ha reconegut altres treballs participants: ‘Projecte retornar/llar’, de Núria Rion Virgili (accèssit de pintura); ‘Pablo Serra’, de Carlos Zuniga (menció honorífica de pintura), ‘L’hàbit no fa el monjo’, de Marc Anglès Cacha (accèssit d’escultura), i ‘Migració 2’, de Núria Fernández Estopà, i ‘Fragment’, de Sergi Quiñonero Ortuño (mencions honorífiques d’escultura).

El veredicte del concurs s’ha fet públic aquest divendres al vespre al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), en un acte presidit pel diputat delegat de Cultura de la institució, Joan Olivella, acompanyat de la directora del MAMT, Rosa M. Ricomà, i de la representant del jurat i presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, Cèlia de Diego. Tot seguit han inaugurat la mostra, amb una vintena d’obres seleccionades. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 48 obres (32 de pintura i 16 d’escultura).

La Diputació de Tarragona convoca els premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura, en el marc de la Biennal d’Art, amb l’objectiu de fomentar la creació i la investigació en pintura i escultura. El premi és obert a tots els artistes residents a l’estat. Els premis tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 € per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona, amb l’edició del catàleg corresponent, en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit en cada especialitat de 3.000 € i una menció honorífica sense dotació econòmica.

El jurat

El jurat de l’edició 2017, presidit per Joan Olivella i Ricart, president de la Comissió de Cultura de la Diputació de Tarragona, ha estat format per M. Teresa Camps, comissària d’exposicions i professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona; Cèlia del Diego, presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i directora del Centre d’Art La Panera de Lleida; Francesc Perramon, teòric i crític d’art, i professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona; Miquel Garcia Membrado, artista plàstic i guanyador del XXXVII Premi Julio Antonio d’Escultura de la Biennal d’Art 2014, així com Rosa M. Ricomà Vallhonrat, directora del Museu d’Art Modern de la Diputació, i Montserrat Martí Estrada secretària de la Comissió dels Serveis d’Atenció al Ciutadà de la Corporació.

Els premiats
40è Premi Tapiró de pintura: Jardín ceniza, d’Andrea Lería Oses
Accèssit: ‘Projecte retornar/llar’, de Núria Rion Virgili
Menció honorífica: ‘Pablo Serra’, de Carlos Zuniga
38è Premi Julio Antonio d’escultura: ‘Fotre el camp’, de Roger Caparó Ferrant
Accèssit: ‘L’hàbit no fa el monjo’, de Marc Anglès Cacha
Mencions honorífiques: ‘Migració 2’, de Núria Fernández Estopà, ‘Fragment’, de Sergi Quiñonero Ortuño