La Diputació rep el reconeixement de la URV per la seva col·laboració durant els 25 anys d’història de la universitat

El president de la institució, Josep Poblet, ha participat a l’acte de commemoració, que ha reunit tota la comunitat educativa

Redacció.- La Diputació de Tarragona ha rebut aquest dijous el reconeixement de la Universitat Rovira i Virgili per la seva col·laboració des de la implantació dels estudis universitaris al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, l’any 1971. La Nit de la URV, celebrada a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca va servir precisament per retre homenatge a tota la comunitat universitària -professors, alumnes i entitats i institucions col·laboradores, que han format part dels 25 anys d’història de la URV. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha recollit el reconeixement en nom de la institució.

Amb l’objectiu de contribuir a la tasca docent i investigadora de la Universitat Rovira i Virgili i impulsar de forma especial les activitats universitàries vinculades a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, la Diputació ha col·laborat amb la universitat des del seu naixement. En un primer període, participant activament en la creació de les delegacions de Filosofia i Lletres i Ciències a Tarragona; en un segon període, contribuint a la consolidació i expansió dels estudis universitaris a les comarques de Tarragona i, finalment, afavorint el desenvolupament de les activitats acadèmiques, culturals, de formació i de recerca, i de transferència i innovació de la URV en el territori mitjançant convenis de col·laboració.

A través d’aquesta aliança estratègica la Diputació i la URV treballen per fer de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre una regió europea singular, per estimular les seves potencialitats i per involucrar les empreses i les institucions en la recerca i el coneixement.