Diligències per delictes penals a quatre conductors reusencs per conduir amb taxes d’alcohol superiors a 0,60mg/l

La Guàrdia Urbana ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit contra quatre conductors per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques

El dissabte 22 de juliol, a les 04:50h, a l’avinguda de Salou, una patrulla policial va aturar durant un control un turisme Nissan. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 44 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0,94 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

El mateix dissabte, a les 12:15h, al carrer de Batan, una patrulla policial va aturar un turisme BMW. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 30 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 1,08 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

El diumenge dia 23 de juliol, a les 6:40h, a l’avinguda Astorga, es va produir un xoc entre un turisme Audi A4 i varis turismes estacionats. La Guàrdia Urbana va instruir diligències judicials contra el conductor causant de l’accident, de 20 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0,62 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

Finalment, el mateix diumenge a les 21:46 h, a l’avinguda Universitat, una patrulla policial va observa la conducció anòmala d’un turisme Peugeot 206. Els agents van instruir diligències judicials contra el conductor, de 36 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 1,24 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.