Detinguts tres homes per robar en nou comerços, cometre vuit robatoris violents i sostreure set cotxes en només tres dies

Foto Diari DelCamp

La investigació va permetre detenir-los a Santa Coloma de Gramenet amb un dels vehicles robats

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació de les comissaries de Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Nou Barris han detingut a Barcelona tres homes nacionals d’entre 35 i 43 anys d’edat per haver comès nou atracaments a comerços, vuit estrebades i robatoris violents i sostracció de fins a set vehicles en només tres dies.
La investigació conjunta ha permès detectar que EL diumenge 27 d’agost els investigats van iniciar un seguit de robatoris violents fins al moment de la seva detenció el matí del dijous 31 d’agost.
El dia 27 d’agost a la nit van cometre tres atracaments en establiments de Santa Coloma de Gramenet: dos forns de pa i un bar. Per cometre aquests fets van utilitzar dues furgonetes que van sostreure prèviament.
El dilluns següent van realitzar diversos atracaments i estrebades tant a Badalona com al districte de Sant Martí de Barcelona utilitzant un altre vehicle sostret que va aparèixer cremat aquella mateixa tarda. Posteriorment, els detinguts van sostreure de nou un altre vehicle, van fer una estrebada, van atracar un bar de Badalona i van atracar una farmàcia del districte de Nou Barris de Barcelona.
Al dia següent van sostreure un altre vehicle a Montcada i Reixac amb el que es va realitzar un robatori violent a un taxista al barri de Sant Andreu de Barcelona i un robatori violent a un camioner a la C-17, a Montcada i Reixac. El vehicle sostret es va trobar cremat el mateix dia.
La nit de dimecres a dijous 31 d’agost van tornar a actuar. Van intimidar una noia amb una navalla i li van sostreure el cotxe. Amb aquest vehicle van realitzar dos nous atracaments en bars del districte de Sant Martí i pel camí van intentar fer una estrebada a una altra noia que caminava per la vorera.
La coordinació entre unitats policials va permetre identificar-los i detenir-ne a dos a primera hora del dijous 31 d’agost poc després d’haver comès aquests darrers robatoris, i el tercer es va detenir divendres dia 01 d’agost.
Una  patrulla els va detectar mentre realitzaven un control destinat a la seva localització. El vehicle no es va aturar, però els mossos van acabar detenint-los al barri de Sant Andreu de Barcelona.
Els investigadors els consideren autors de, com a mínim, nou atracaments a comerços, entre els quals forns de pa, farmàcies i benzineres, a més de vuit estrebades i robatoris violents amb l’ús de vehicles sostrets. En aquest sentit  se’ls vincula amb la sostracció de fins a set vehicles. Amb tot aquests no serien els únics fets comesos pels investigats. Hores d’ara els agents treballen en l’esclariment d’una desena d’altres fets delictius dels quals en podrien ser els autors.
Amb la finalitat de realitzar els robatoris els autors intimidaven, ja sigui amb un ganivet o amb una xeringa i, en cas de resistència, no dubtaven en colpejar les víctimes. En dues ocasions van estar a punt d’atropellar diversos vianants mentre fugien d’haver fet una estrebada. Malgrat això no van ocasionar lesions de consideració a cap de les víctimes.
Un cop detingudes les tres persones els investigadors se centren en concretar nous fets que haguessin pogut realitzar aquests atracadors. També es contempla la possibilitat de la participació d’alguna tercera persona, motiu pel qual no es descarten noves detencions.
Els detinguts van passar a disposició judicial al cap de setmana i el jutge va decretar llibertat per a dos dels lladres i l’ingrés a presó per al tercer.