Detingut per denunciar un fals robatori al mig del carrer a Tortosa i cobrar de l’assegurança

Captura d'un frame de vídeo amb un primer pla de l'acusat de l'homicidi d'una dona als Pallaresos, al costat d'un mosso, abans d'entrar al vehicle policial. Imatge del 16 de març del 2016. (Horitzontal)

Els Mossos d’Esquadra recorden que les denúncies falses i la simulació de delictes per fer una estafa están incloses al Codi Penal

ACN Tortosa .- Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimecres 9 d’agost un home de 37 anys, nacionalitat xilena i veí de Tortosa, com a presumpte autor d’una simulació de delicte i un delicte d’estafa. Els fets es remunten al mes de març passat, quan l’home va denunciar davant dels Mossos que havia estat víctima d’un robatori violent en un carrer de Tortosa. Segons va explicar, dos homes encaputxats l’havien abordat quan caminava pel carrer i mentre un dels lladres l’immobilitzava agafant-lo pel coll, l’altre li va sostreure les seves pertinences. Segons va denunciar: un telèfon mòbil, un rellotge, una càmera fotográfica, un reproductor mp3, la jaqueta que vestia i diners en metàl·lic. Tot per valor d’uns 1.000 euros. Els Mossos van iniciar una investigació que finalment els ha portat a concloure que els fets denunciats són falsos i que es trobaven davant d’una simulació de delicte amb l’afany de rebre una indemnització d’una companyia asseguradora, cosa que la falsa víctima ja havia aconseguit.
Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home per simulació de delicte i per un delicte d’estafa. Després de declarar en seu policial, ha quedat en llibertat pendent de comparèixer davant l’autoritat judicial.

La Policia recorda que formular denúncies falses i simular un delicte com a mitjà per fer una estafa a una companyia d’assegurances està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar la detenció del denunciat i pena de presó. Aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com judicials.