Detenen en un hotel de Salou un fugitiu irlandès reclamat per tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes

L’home, que utilitzava una identitat falsa, es va escapolir de la policia espanyola al novembre a Màlaga

ACN Salou .- La policia espanyola ha detingut a Salou (Tarragonès) un fugitiu irlandès de 35 anys reclamat pel seu país per tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes. Agents d’intervenció d’aquest cos policial van assaltar l’habitació d’hotel on s’allotjava per arrestar-lo. L’any 2013, la policia irlandesa va trobar dues pistoles amb munició real i un fardell de cocaïna durant un registre al seu vehicle. L’home, G.H., havia abandonat el seu país el maig de l’any passat i s’havia instal·lat a l’estat espanyol fent ús d’un passaport del seu país de curs legal emès sota una identitat falsa.
Aleshores, les investigacions es van centrar en la província de Màlaga per les vinculacions que, presumptament, mantenia amb algun membre de la família Kinahan, un grup organitzat d’origen irlandès amb presència a la Costa del Sol. Posteriorment, va ser localitzat a l’aeroport de Màlaga i, en el moment de procedir a la seva detenció, G.H. va respondre amb “gran violència” contra els agents i va iniciar una “fugida desenfrenada, creuant a la carrera els carrils de l’autopista i aconseguint escapar dels agents”.

A finals d’aquest passat mes de juliol, la policia espanyola va rebre una comunicació dels serveis policials irlandeses que situaven novament la família de G.H. a Reus. Immediatament es va activar un operatiu policial format per agents del Grup de Localització de Fugitius Internacionals i de la UDYCO de Barcelona, que va esbrinar que l’home podria estar allotjat amb la seva família en un hotel de Salou, sota una identitat falsa.

Els investigadors van confirmar que, tal com sospitaven, era la persona que estaven buscant i van verificar amb les autoritats irlandeses que es tractava d’una de les identitats utilitzades per l’individu per tal d’afavorir la seva fugida i a les quals tindria accés gràcies a les seves connexions amb altres bandes criminals. Un cop confirmada la seva identitat, es va sol·licitar l’entrada i registre a l’habitació on s’allotjava. Agents dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) i d’altres unitats van procedir a la seva detenció.