Desarticulen un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en habitatges a tot Catalunya

Dos dels detinguts que formaven part del grup criminal dedicat als robatoris en habitatges arreu de Catalunya. Pla general. (Horitzontal)

Els Mossos han detingut quatre persones, que sempre triaven cases aïllades o adossades i per accedir-hi escalaven els murs exteriors i forçaven les portes

ACN Barcelona .- Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat que es dedicava a cometre robatoris amb força en habitatges de tot Catalunya. Hi ha quatre detinguts, que se’ls considera autors de set robatoris en habitatges de Roses, Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar, Barcelona i també Palma de Mallorca. Els lladres són tres homes de 24, 25 i 28 anys i de nacionalitat xinesa i una dona de 27 anys de nacionalitat espanyola. Sempre triaven cases aïllades o adossades i per accedir-hi escalaven els murs exteriors i forçaven les portes i finestres. Els agents van escorcollar el domicili dels detinguts a Badalona, on es intervenir 17.000 euros en efectiu, vuit rellotges, joies, ulleres de sol, roba de gran marques i colònies i perfums.

La investigació es va iniciar el 10 de juliol passat quan la Guàrdia Civil va informar als Mossos que un grup de persones que es dedicaven a realitzar robatoris a domicilis es desplaçava de Portugal a la capital catalana.

Fruit de la investigació, els agents van determinar que tres membres del grup, amb un alt grau d’especialització en aquest tipus de fets, s’havien establert en una zona entre Santa Coloma i Badalona, i que s’havien apropiat de forma indeguda del vehicle amb el qual es desplaçaven. L’empresa de lloguer propietària del vehicle havia denunciat que no l’havien retornat la data acordada.

Les indagacions policials van permetre identificar els tres homes, de 24, 25 i 28 anys i de nacionalitat xilena, un dels quals utilitzava una identitat falsa i li constaven diverses ordres de detenció a Xile. Els investigadors van constatar la participació dels tres homes en set robatoris a comesos en domicilis de Roses, Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar, Barcelona i Palma de Mallorca.

El grup sempre triava com a objectiu cases aïllades o adossades, per accedir als domicilis escalaven els murs exteriors i per accedir a l’interior forçaven les portes i finestres amb un tornavís. En dies posteriors una quarta persona, una dona de nacionalitat espanyola i de 27 anys, s’encarregava d’enviar els diners obtinguts en els robatoris a Xile, mitjançant oficines d’enviament i recepció d’efectiu.

El 31 de juliol es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir els integrants del grup quan es desplaçaven, amb el vehicle que s’havien apropiat, a un centre comercial de Barcelona. El dia 1 d’agost els agents van escorcollar el domicili dels detinguts a Badalona, on es intervenir 17.000 euros en efectiu, vuit rellotges, joies, ulleres de sol, roba de gran marques i colònies i perfums.

El dia 3 d’agost els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per dos dels detinguts i l’ingrés a presó pels altres dos.